Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


konizacija


Autor Poruka

dalmatinka

26.11.2001. 18:57

Poštovana gđo doktor,
Prije 2 mjeseca operirana sam naime urađena mi je konizacija.Postoperativni tijek je prošao u redu ,papa test je uredan .Moj ginekolog mi je rekao da na rezu ima malo gljivica pa mi je savjetovao da uzmem jednu kutiju plimicol vag.i jednu kutiju geonistin vag. te da napravimo kontrolu papa testa na proljeće.Operirana sam u Zagrebu a živim u Dubrovniku.CIN 3 mi je otkriven u Dbk.Nekoliko puta je papa test ponovljen i u Zagrebu i urađena mi je biopsija i nakon 6 tjedana uslijedila je operacija .Danas nakon 2 mjeseca ja se dobro osjećam ali me zanima nekoliko stvari jeli dovoljno kontrolirati papa test svakih 6 mjeseci ,(na kontr.pregledu prije nepunih mjesec dana moj me lječnik nije pregledao klasičnom metodom -palpacijom) i nisam radila uzv pregled,te me zanima jeli mi rano da idem na fitnes.
Velika hvala Dalmatinka

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.11.2001. 22:12

Poštovana,
U Vašem slučaju najvažnije je učiniti kontrolni Papa nalaz i procjeniti da li dolazi do recidiva bolesti. Svaku upalu treba energično liječiti i pratiti ishod njezinog izlječenja. Što se tiče fitnesa,ukoliko je ginekolog procijenio da je rana dobro zacijelila, nema razloga da ne započnete s umjerenim vježbanjem, svakako bez jakog težinskog opterećenja.