Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija


Autor Poruka

Vlatka

28.01.2002. 22:26

Prije godinu dana sam pila Trinovum dva mjeseca i nisam dobila mjesečnicu ali sam počela piti i treču ,,dozu,, koju sam prestala piti nakon tjedan - dva i onda sam ipak dobila premda nisam popila cijelu kutijicu.
Sada ponovo pijem Trinovum, točnije treči mjesec i opet nisam dobila ni jednom mjesečnicu.
Što da radim?

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.01.2002. 16:04

Poštovana,
Ukoliko se na primjenu Trinovuma javlja ovakav vid komplikacija (izostanak ili nastup mrljastih krvarenja) bilo bi uputno obratiti se ginekologu kako bi otkrio razlog ovoj promjeni. To se ponajprije odnosi na analizu debljine sluznice koja ukoliko je prekomjerno stanjena ne mora rezultirati menstruacijskim krvarenjem. Prema tome, uputno je posjetiti ginekologa koji će Vas uputniti na dodatnu obradu (ultrazvučnu i hormonsku analizu) i postupiti u ovisnosti o rezultatu pretraga.

Vlatka

30.01.2002. 22:07

Puno vama hvala na vašem odgovoru.
Danas sam bila na pregledu i doktor je rekao da više ne smijem piti Trinovum te da umjesto njega koristimo prezervative.
Inaće imam 22 godine i nisam baš sigurna da li je to sve što je doktor mogao preporučiti. I na to je sve na kraju dodao da ni on u tim godinama nije ništa pio. Koliko ja znam da ni danas nema pilula za muškarce a kamoli kad je on bio mlad.
Samo bi htijela znati da li bi i vi na njegovom mjestu tako postupili?
Unaprijed puno hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

31.01.2002. 14:09

Poštovana,
Vaš liječnik je takav odgovor vjerojatno dao radi mrljastih krvarenja na koje se žalite. Ukoliko doista nemate redovite spolne odnose, dobro poznajete svg partnera i svoj ciklus, primjena prezervativa može biti zadovoljavajuće privremeno rješenje. Ipak, sugerirala bih da se konzultirate s Vašim ginekologom glede ev. promjene oralne kontracepcije (Cilest)

Vlatka

05.02.2002. 22:10

Hvala vam na svim dosadašnjim odgovorima i molim vas da mi odgovorite i na ovo.
Poslje pregleda kod ginekologa, 30.02 (srijeda) prestala sam piti Trinovum i do sada nisam dobila mjesečnicu.
U čemu je problem?
Kod tog pregleda je također ustanovio upalu, da li zbog toga još nisam dobila?
Unaprijed puno hvala.