Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija?!


Autor Poruka

Silvija

28.04.2002. 09:48

Pozdrav!

Molila bih Vas da mi kazete koliko je zapravo siguran prezervativ kao kontracepcijsko srdstvo?

Takodjer bih molila da mi pojasnite nacin primjene spermicidnih krema ili supozitorija te koliko je siguran taj oblik kontracepcije, ukoliko se koristi zajedno s prezervativom?

Osim toga, da li je potrebno prije koristenja bilo kakve kreme, konzultirati se s ginekologom ili ne (to pitam samo da znam da li je potrebno raditi pregled kod mojeg ginekologa ili nije, buduci da je lista cekanja za pregled uvijek dugacka te se ceka do mjesec dana, a ne zbog bilo kakvog srama ili neceg treceg.).

Ne znam da li Vam je potreban taj podatak, ali imam 23 godine i imam stalnog partnera.

Unaprijed se zahvaljujem na Vasem odgovoru.

Srdacan pozdrav!

Doc.dr.sc.Sanja Kupešić

28.04.2002. 18:53

Poštovana,
Prije primjene bilo kojeg kontracepcijskog sredstva nužno je napraviti ginekološki pregled i procjeniti stanje na ginekološkim organima.Spermicidne kreme i supozitoija imaju zaštitu od približno 70-80%, dok je zaštitna sposobnost prezervatiiva približno 75-85%.Zaštitna sigurnost lokalnih kontracepcijskih sredstava u direktnoj je ovisnosti o načinu primjene, korištenju dopunskih metoda kontracepcije ( npr. određivanja plodnih dana), uigranosti spolnih partnera i sl.