Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

zabrinuta

26.04.2002. 23:27

Poštovana doktorice,

Javljam se zbog problema koji možda i nije problem. Naime, zadnju menstruaciju imala sam 17.03.2002, dan prije toga zadnji spolni odnos s dečkom. Menstruaciju sam uredno dobila slijedeći dan i bila je normalne duljine i obilnosti. Napominjem da smo koristili prezervativ i primjenjivali metodu prekinutog snošaja pri ejakulaciji.
Međutim, danas je 26.04 i menstruacije nema. Prije par mjeseci prestala sam s primjenom kontracepcijskih tableta "Diane 10" (plavo pakiranje).
Drugih simptoma nema, jednostavno : menstruacije nema. Također napominjem da su mi ciklusi inače produljeni: 30-35 dana - ponekad i duže ali nikad preko 37 dana.
Slijedi pitanje: kolika je mogućnost da sam ostala u drugom stanju, prema meni jaaaako malo vjerojatna - i obzirom da sam netom poslije odnosa dobila menstruaciju, što to znači.
Radim stresan posao i nedavno sam izgubila osobu koja mi je jako značila, da li sve te činjenice mogu utjecati na gorenavedeno.
Hvala i srdačan pozdrav

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

28.04.2002. 19:14

Poštovana,
Slažem se s Vama da je mogućnost da ste ostali drugom stanju doista minimalna, no ako ste u stresu i bojite se takve mogućnosti vrlo jednostavno i sigurno možete doći do preciznog odgovora na Vaše pitanje, tako da uradite test na trudnoću iz urina ili odete u obližnji laboratorij i učinite beta hCG iz krvi. U slučaju negativnog nalaza liječnik će Vam odrediti terapiju na koju ćete dobiti menstruacijsko krvarenje i pregleodm ustanoviti urzok zbog čega Vam je menstruacija izostala (npr funkcionalna cista jajnika). Stres svakako može pogodovati razvoju neredovitih m. ciklusa.