Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

tatjana

19.09.2004. 18:58

Imam visok krvni tlak( 150/100) svakodnevno, koristim već pola godine Amlopin 5 mg, EKG pokazuje BDG,kolesterol i trigliceridi su mi malo povećani no reguliram ih prehranom,nalaz kod ginekološkog ppregleda je prije tri godine pokazivao cin I, no nakon drugog poroda je uredan.PAPA test uredan.Imala sam dva uredna poroda, odnosno trudnoće.Prva je prije 9 godina.Zadnja je bila prije 2 godine.Imam 29 godina.
Htjela bih koristiti kontracepciju, s obzirom da sam u braku korištenje kondoma je relativno isključeno, do sada smo koristili tzv prekinuti snošaj(što je jako nesigurna metoda), no za sada sam zadovoljna sa dvoje djece a željela bih i dalje rađati nakon izvjesnog vremena.Razmišljala sam da bi mi kontracepcijske pilule možda bile najbolji izbor , no htjela bih i vaš savjet koje i koliko su sigurne pod svim ovim gore navedenim.



Unaprijed hvala

prof. dr. Marina Ivanišević

25.09.2004. 09:41

Draga Tatjana, slobodno uzmite niskohormonsku monofaznu oralnu kontracepciju tipa Yasmin ili Cilest.