Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

ENNA

10.12.2001. 08:09

Poštovana doktorice,
Imam 33 godine i dvoje rođene djece, od prije dva mjeseca počela sam uzimati oralnu kontracepciju Microgynon ED.
Problem je što mi se nakon 14 dana pojavljuje krvarenje ( u tragu) oskudno i traje do menstrualnog ciklusa tj. dok ne popijem 7 braon tabletica.Napominjem da ih uzimam dva mjeseca i od samog početka je tako. Obavijestila sam svoju liječnicu , no ona me je pokušala umiriti sa riječima da je to disbalans hormona i da će proći. U očaju sam jer ne znam do kada to može trajati. Molim Vas nesto više ako možete mi reći u vezi tih pilula jer do sada ih nisam koristila oralnu kontracepciju.Do sad nisam imala nikad problema sa ginekološke strane.
Unapred zahvalna

Doc dr. sc. S. Kupešić

11.12.2001. 17:09

Poštovana,
Ova vrsta kontracepcije spada u tzv. niskodozažne oralne kontraceptive te se kod pacijentica zrele reprodukcijske dobi s dokazanom reprodukcijskom funkcijom nerijetko javljaju nuspojave u vidu mrljastih krvarenja. Stav ginekologa je da ukoliko simptomi potraju tri mjeseca, to je razlog da se potraži drugi preparat koji neće uvjetovati opisane smetnje.