Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija , smedi iscjedak bez menstruacije


Autor Poruka

nela28

15.12.2015. 11:45

Prosla mjesecnica je bila na vrijeme i normalna. Medutim ovaj mjesec mi je kasnila 7 dana i pojavio se svijetlo smedi iscjedak sa skroz sitnim komadicima. Mislila sam da je to pojava zato sto mi je prvi dan mjesecnice te sam zapocela Diane 35 ( od prvog dana) ali iscjedak je bio 2 dana, danas je 3 dan i nestalo ga je. Zbunjena sam ,da li je to bila uopce mjesecnica, da li sam zasticena? Hitno je,molim vas za savjet.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.12.2015. 18:40

To ne mogu znati. Sugeriram UZV pregled da se vidi debljina sluznice maternice da možete nastaviti s uzimanjem pilula dalje.

Unknow12

21.03.2019. 16:30

Postovani, pijem kontracepcijske tablete Axira 35, zadnju menstruaciju sam imala prije 40-ak dana, testovi za trudnocu su negativni, prije 5 dana sam imala spolni odnos i od tada imam tragove krvi vise kao sluz i krv, danas peti dan i malo je pojacano, i dalje pijem kontracepcijske tablete. Da li se trebam brinuti oko toga?

Ivo Balenović, dr. med.

22.03.2019. 09:35

Poštovana, ako ste tablete uzimali redovno ne postoji mogućnost trudnoće, što je potvrdio i test. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive menstruacija ponekad može izostati. Oskudno krvarenje koje se javlja tijekom uzimanja pilula je probojno krvarenje. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Ukoliko ne nastupi krvarenje tijekom iduće pauze javite se liječniku.