Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stanje nakon odnosa


Autor Poruka

Zorana

04.04.2002. 17:39

Postovana dr.Kupesic,

Nakon odnosa, od kad sam rodila, pa sve do danas, a to je vec 8 mjeseci, osjecam natecenost i bol sa ljeve strane male usne i iste strane kod otvora vagine, primjecam tackice krv kao kod ogrebotine, a ponekad osjecam i bol jajnika, koja ide navise sve do bubrega. Ima li to veze sa porodom, to sto na te strane sam imala "tear" (ne znam nas izraz) i kako da poslje svaki odnos ublazim bolove, natecenost, peckanje i osjecaj suhoce? Zahtjeva li posjet ginekologa ovakvo stanje?
Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

04.04.2002. 22:29

Poštovana,
Ovakva kronična postporođajna komplikacija doista zahtijeva pregled i konzultaciju kod ginekologa te se ne bih usudila stvoriti bilo kakva zaključak na temelju prezentacije Vaših simptoma. Nakon uvida u klinički nalaz moći će se odrediti daljnje smjernice u Vašoj obradi i liječenju.

Zorana

06.04.2002. 01:06

Postovana dr.Kupesic,

Puno Vam hvala na savjetu, ali vec sam bila kod svog ginekologa:
Papa nalaz i mikrobioloske analize briseva su dobri, spoljasne promene nema. Drugi uputi i objasnjenje za moj problem nisam dobila. Koji je Vas savjet, trebam li dodatne pretrage ili sta?
Jos jednom, puno Vam hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.04.2002. 09:54

Poštovana,
Ukoliko su sve učinjene pretrage u granicama normale, a Vi i dalje imate tegobe koje Vas ometaju u Vašem spolnom životu i svakodnevnim aktivnostima, mislim da bi bilo poželjno učiniti dopunsku obradu i tražiti pojašnjenje od Vašeg ginekologa porodničara, jer se Vaše smetnje ubrajaju u tzv kasne komplikacije poroda.

Zorana

09.04.2002. 01:24

Postovana dr.Kupesic,

Ispricavam se sto cu ponovo postaviti pitanje, ali buduci da me ovaj problem veoma uznemirava,a moj mi je ginekolog rekao da su dovoljne ucinjene pretrage, zamoljila bi Vas da mi kazete kakva bi se dopunska obrada trebala uciniti i dali su te komplikacije opasne i traze neminovno ljecenje.
Puno Vam hvala i nadam se da Vas vise necu ometati sa nova pitanja.