Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontrakcije maternice


Autor Poruka

morigan

27.01.2021. 09:40

Poštovani,
Imam 48 godina, nikad nisam rađala niti sam bolovala od ikakvih bolesti reproduktivnih organa. Menstruacije mi, naravno, znaju biti neredovite. Pretpostavljam i da sam u predmenopauzi. Ono što me počelo zabrinjavati jest pulsiranje i kontrakcije kod stidne kosti, i lagani bolovi, pa pretpostavljam da je u pitanju maternica. I to upravo prije dva dana su mi započeli ovi simptomi. Posljednju menstruaciju sam imala 21.12. 2020. Sada je 27.1.2021, a menstruaciju još ju nisam dobila. Napominjem da su mi menstruacije normalne, dakle krvarenja su normalnog intenziteta te nikad nisam imala obilne ili oskudne menstruacije. Ne pijem nikakvu vrstu kontracepcije niti uzimam hormonalnu terapiju.
Trebam li se zabrinuti zbog ovih simptoma koji su mi se prvi puta pojavili ili ne? Pretpostavljam da se maternica povećava uslijed nedostatka hormona ili previše hormona. Ne bi željela još ići ginekologu i dizati nepotrebnu paniku, zato se Vama obraćam za savjet. Hvala Vam lijepo na odgovoru.
J.

Ivo Balenović, dr. med.

27.01.2021. 12:00

Poštovana, izostanak/neredovite menstruacije su očekivane za žene Vaše dobi. Prema navedenim simptomima vjerojatno se radi o problemima s mokraćnim putevima (upala, kamenac). Savjetujem analizu urina.