Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krioterapija


Autor Poruka

dona

22.02.2002. 17:34

Postovana,
Molim Vas mozete li reci u kojim situacijama se primjenjuje kiroterapija te koja je uspjesnost te metode ?
Unaprijed zahvaljujem

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.02.2002. 21:57

Poštovana,
Krioterapija se provodi u slučaju odstupanja u Papa nalazu i postojanju tzv "ranice" na materničnom grliću.Ovakvim se zahvatima nastoji odstraniti samo zahvaćeno područje ne oštećujući nepotrebno veći broj žlijezda, jer je cervikalna sluz važan čimbenik u sprječavanju prodora mikroorganizama u gornji dio reprodukcijskog sustava. Kod pacijentica koje planiraju trudnoću ovaj moment je izuzetno značajan, jer optimalna količina i kakvoća sluzi omogućava putovanje spermija prema materištu, te je stoga u provođenju ovakve vrste zahvata (krioterapiji) vrlo važno biti maksimalno poštedan.
Treba napomenuti da se zahvat (krioterapija) najčešće provodi tijekom prve faze ciklusa (nakon prekida menstraucijskog krvarenja), sve do ovulacije. Nakon zahvata dobiti ćete detaljnje upute kako često i na koji način obavljati kontrolne preglede.