Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Maja

22.02.2002. 16:11

Postovana doktorice
Imam jedan problem koj mi zbilja smeta.Naime male stidne usne su mi vece od velikih za nekih 2-3 cm.....i to mi dosta smeta. dali se to moze nekako otklonit , dali to moze obicni ginekolog ili je to kirurski zahvat?
i dali se to placa.
inace dosta sam mlada i nisam jos imala spolne odnose.
hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.02.2002. 22:02

Poštovana,
Vaše pitanje se tiče problema plastične kirurgije vanjskog spolovila, te ukoliko Vas izgled Vašeg spolovila smeta trebali biste se obratiti nekom od odjela ginekološke kirurgije. S obzirom na specifičnost problema i delikatnost regije bilo bi idealno ukoliko bi u timu operatera sudjelovali kirurg-ginekolog i specijalista plastične kirurgije. Ipak, moram Vas upozoriti da je vulva i područje spolovila vrlo dobro inervirano živčanim nitima, te izrazito obilno vaskularizirano što može komplicirati tijek zahvata, tako da dobro treba procijeniti potrebu i koristnost ovakve operacije. Mislim da bi se mogli uputiti na konzultacijski pregled na Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovu 13 u Zagrebu.