Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudovi u 24 sedmici


Autor Poruka

zeljka

31.05.2002. 09:53

POSTOVANA DOKTORICE
Proslog petka sam Vas zamolila za savjet da Vas samo podsjetim:trudnoca 24 sedmica i bakterijska infekcija u zeludcu.istog tog dana sam se razboljela uz strasne bolove u zeludcu i povracanje.nakon 2 dana sam dobila trudove i zadrzana u bolnici .Trudovi su se sm











































































































































































































































































































































































































































POSTOVANA DOKTORICE
proslog petka sam vas molila za savjet da vas podsjetim samo: infekcija u zeludcu u 24 tjednu trudnoce.tog dana sam se i razboljela imala sam strasne bolove u zeludcu sa povracanjem i bolove u donjem djelu ledja.nakon dva dana mirovanja sam dobila trudove i zadrzana u bolnici tamo su napravili pregled mokrace jer se sumnjalo na upalu ili bakterije al nalaz nije nista pokazao od to dvoje.dobijala sam infuziju od koje su trudovi smanjeni do sutrasnjeg dana kad su se opet povecavali i nakon tekucine koju sam dobijala u vezu nestajali.ultazvucni pregled je u redu grlic materice zatvoren 45 milimetara.otpustena sam iz bolnice ali u slucaju novih trudova da se vratim tamo.niko mi nije znao reci zbog cega je sve to i da li ta infekcija je uzrok prijevremenih trudova.zasada imam samo neugodni osjecaj u ledjima bolovi su prestali.Pojim se ponovnih trudova i strepim svaki cas da se ne vrati.
Mozete li mi reci Vase misljenje ?
Unaprijed zahvalna

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:01

Poštovana,
Kontrakcije maternice ukoliko nisu dovele do otvaranja cerviksa i ukoliko se elektromiografijom nije registrirala neprimjerena aktivnost maternice nisu razlog za Vašu zabrinutost. Ipak, savjetuje se isključiti postojanje aktualne cervikalne infekcije i u tu svrhu učiniti cervikalni bris na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe. Savjetovala bih redovite kontrole, ultrazvučnu cervikometriju i mikrobakteriološku obradu.