Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje2


Autor Poruka

Margarita

13.03.2002. 16:49

Postovana dr.Kupesic,

Puno Vam hvala na odgovoru mog pitanja pod nazivom krvarenje (nakon odnosa). Htjela bih jos znati nije li bilo moguce utvrditi ranicu na grlicu maternice prilikom ginekoloskog pregleda, kad je ustvari radjen Papa-test i uzet cervikalni i vaginalni obrisak, te trebam li opet ici na ponovni pregled. Tom prilikom ginekolog je rekao da imam samo lagani cervicitis i nista drugo. Veoma me zanima kako se ove ranice tretiraju, u smisao terapije? Dali se Kantarion vagitorije (1 vag. sadrzi 30% Hiperici oleum) mogu upotrebljavati i bez recept ginekologa i kakvo je Vase misjenje o delovanju ovih vagitorija?

Doc. dr. sc. S. Kupešić

14.03.2002. 11:23

Poštovana,
Ranica na grliću maternice ustvrđuje se prilikom ginekološkog pregleda i uzimanjem Papa testa (pregledom u opstetričkim zrcalima, tzv. spekulima). Ukoliko Vam je liječnik otkrio cervicitis i dao potrebitu terapiju nema razloga da ponavljate pregled. Ranice na grliću maternice tretiraju se antiupalnom terapijom koja ovisi o uzročniku infekcije. U uznapredovalim slučajevima liječnici se katkad odlučuju za primjenu krioterapije i sl. Što se tiče kantarion vaginaleta one se smatraju djelotvornim narodnim pripravkom čiji učinak nije znanstveno dokazan.