Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

Ivana

20.11.2001. 11:37

Poštovanadoktorice Kupešić,prije tjedan dana učinjena mi je kiretaža u šestom tjednu trudnoće nakon što su liječnici ustanovili da hitno moram prekinuti trudnoću zbog uvećanog hematoma.Dva dana nakon kiretaže je trajalo lagano krvarenje koje je zatim stalo i sve do danas nisam imala nikakvih problema.Danas ,tjedan dana poslije kiretaže pojavilo se krvarenje smeđe boje.Molim Vas da mi odgovorite da li to može već biti menstruacija ili pak ovulacijsko krvarenje.Četiri dana prije obavljen kiretaže koristila sam utrogestan vag.tbl.,da li možda to može uzrokovati kakav hormonski disbalans?Puno Vam zahvaljujem na pomoći.

Doc dr. sc. S. Kupešić

21.11.2001. 21:55

Poštovana gospođo Ivana,
Ukoliko će se krvarenje nastaviti to je svakako razlog da se uputite ginekologu kako bi otklonio sumnju da se radi o rezidualnim produktima koncepcije (zaostalo tkivo trofoblasta). Kao dodatni važni parametar je praćenje tjelesne temperature, a u slučaju potrebe Vaš će Vam liječnik uraditi i laboratorijske pretrage (kompletna krvna slika, sedimentcija, diferencijalna krvna slika) ili mikrobiološke pretrage, jer se uvijek treba isključiti komplikacija u vidu upale. Ipak, nadam se da neće doći do nikakvih komplikacija, te da ćete se brzo oporaviti i ostvariti željenu trudnoću.