Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

Dora

05.12.2001. 16:04

Poštovana doktorice Kupešić,nakon spontanog pobačaja 13.dan od obavljene kiretaže pojavilo se krvarenje.Nakon pregleda collor-dopler ultrazvukom isljučena je rezidua te mi je liječnik prepisao proveru kroz 10 dana,a uzrok je u hormonskom disbalansu kao posljedica stresa.6.dan nakon primjene provere krvarenje se smanjilo,ali ono još uvijek traje.Da li je to "normalno",odnosno do kada to krvarenje može trajati,te da li se ono može pojaviti i u sljedećem ciklusu odnosno da li se radi o ozbiljnom hormonalnom poremećaju ,te kad se pretpostevlja da bi se mogla uspostaviti ravnoteža.Puno hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.12.2001. 20:47

Poštovana,
Nakon rekiretaže i odstranjenja rezidue doista može uslijediti produljeno krvarenje koje se najčešće može kupirati hormonskim preparatima: Terapija se ordinira u ovisnosti o nalazu debljine endometrija (kod tankog endometrija i niskih razine estradiola pribjegavamo terapiji estrogenima, dok se kod zadebljanog endometrija koristimo progestagenskim preparatima). O kakvom se poremećaju radi i kakav oblik terapije će se primjeniti ovisi o kliničkom i ultrazvučnom nalazu, o čemu ćete dobiti daljnje upute od nadležnog ginekologa koji je učinio pretrage i zahvat.