Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

Dunja

07.12.2001. 22:45

Stovana,
imam jedan problem. Skoro svaki mjesec krvarim par dana poslije menstruacije. Pojavljuje se kao sukrvica, pomijesano sa iscjetkom i traje par dana. Za to vrijeme imam jake bolove na lijevoj strani (lijevi jajnik). Bila sam kod svog ginekologa, i on je rekao da to nije opasno, mada mi je papa test 2. Preporucio mi je kontracepcijeske tablete, ali kako bi ja htjela ostati u drugom stanju ne uzimam ih. Koliko je opasno to krvarenje i mogu li ostati trudna dok to traje? Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

08.12.2001. 19:07

Poštovana,
Ovako produljena menstruacijska krvarenje najlčešće su uvjetovana endometrijskim polipom, te bi trebalo ultrazvučnim pregledom isključiti postojanje ovakve strukture u materničnoj šupljini. Diferencijalno dijagnsotički dolazi u obzir usporeni porast estrogena i upitnost ovulacije, te bi u slučaju da se transvaginalnim ultrazvučnim pregledom ne prikaže intrakavitalni polip trebalo učiniti hormonske pretrage i ultrazvučno praćenje ovulacije kako bi se odgovorilo na pitanje da li imate uredne ovulacije. To je naročito važno ukoliko želite ostvariti trudnoću.