Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvavi iscjedak


Autor Poruka

Tamara

11.01.2002. 00:39

poštovani,
prije mjesec i pol dana sam prestala piti Diane 35 i nakon desetak dana sam prvi put dobila krvavi iscjedak.Traje dva-tri dana i ponovi se svakih 10-tak dana.Tablete sam pila već 5-6 godina na preporuku endokrinologa zbog neurednih ciklusa i povišene razine prolaktina.I prije sam radila pauze u korištenju kontracepcije ali bez ikakvih problema.od prestanka uzimanja Diana nisam imala normalnu menstruaciju.Zanima me da li je taj iscjedak normalna posljedica prestanka korištenja ljekova (što tvrdi moj ginekolog ) ili bi me to trebalo zabrinjavati .

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.01.2002. 13:46

Poštovana,
Ovakav iscjedak je posljedica prekida korištenja terapije, ali može se povezati i sa hormonskim poremećajem zbog kojeg Vam je uvedena terapija Dianama (policistični jajnici). Preporučila bih da učinite hormonsku analizu nakon jednomjesečnog prekida primjene kontraceptiva, te da ponovite nalaz prolaktina u serumu s obzirom na činjenicu da ste prije imali dijagnosticiranu hiperprolaktinemiju.