Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvni ugrusci


Autor Poruka

Verica123

25.09.2019. 20:50

Zdravo..molim Vas inreresujem me da li koristenje vaginaleta polyginax ili orvazil moze odsteti spermatozoide..vec dugo vremena nekih sedam mjeseci zelim da ostanem trudna..pratim plodne dane ..ovulaciju...ali nista..Na papa testu mi pronadjeno dosta bakterija..i dr mi dao vaginalete..ali mi je dao i Klomifen...da li to dvoje smijem koristiti istovremeno...takodje me zanima...zadnjih nekoliko menstruacija imam velike krvne ugruske..koje nisam prije imala..da lisu ugrusci prisutni ako je endometrijum tanak..posto sam citala da se jabljaju kod zadebljanog endometrijuma...hvala Vam

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2019. 12:15

Poštovana, navedene vaginalete nemaju utjecaja na spermatozoide. Klomifen uz vaginalete možete koristiti. Ugrušci se javljaju kod zadebljanog endometrija., dakle, kada je estrogeni (hormonski) učinak dobar. Obzirom da pokušavate trudnoću već 7 mjeseci savjetujem da suprug učini spermiogram.

Verica123

26.09.2019. 15:05

Hvala Vam na odgovoru...takodje me zanima koliko bakteriska infekcija utice na plodnost..koristila sa Orvagil vag.6 dana ali i dalje ponekada ali rijetko osjetim svrab..da li mi mozete preporuciti neku kremu za infekciju..ili probiotik...kada je u pitanju muz..ima hronicnu upalu sinusa..trenutno pije antibiotike...koliko ta upala moze uticati na spermu a koliko uticu antibiotici...hvala Vam jos jednom...

Ivo Balenović, dr. med.

28.09.2019. 03:30

Niti upala sinusa, niti antibiotici ne utječu na spermiogram i plodnost. Jaka bakterijska upala koja se širi na maternicu i jajovode može dovesti do upalnih promjena i na taj način smanjiti plodnost. U tom slučaju postoje simptomi kao što su bolovi i gnojni iscjedak praćeni temperaturom i općim lošim stanjem. Lokalna bakterijska upala (vaginoza) ne može uzrokovati neplodnost. Svrbež je simptom gljivične vaginoze. U tom slučaju savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan myko kombi...)