Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upale mjehura


Autor Poruka

dani27

10.09.2019. 14:20

Postovani. Zadnju urinokulturu kad sam radila bila je sterilna. Sad me je pocelo peci nakon mokrenja i boli me lijevi jajnik. Inace imam problema sa eserihijom u urinu. Stavljala sam plimicol vaginalete radi gljivicne infekcije, sinoc je bila zadnja vag. Zanima me dali mogu raditi urinokulturu u cetvrtak i dali plimicol utjece na nalaz?

Ivo Balenović, dr. med.

10.09.2019. 15:30

Poštovana, plimycol ne utječe na rezultat urinokulture.

Dzejlana214

24.09.2019. 09:00

Pozz
Ja Vam se unaprijed izvinjavam ako pitanje nije za ovu temu ali dosta sličnih foruma je neaktivno pa Vas molim ako budete bili u mogućnosti da mi odgovorite.
Imam 28 godina radjala nisam.Moji problemi počinju unazad zadnja 3 mj sve je počelo sa bolom u ledjima i na desnoj strani stomaka da bi bol silazila u desnu nogu rekli su da je vjerojatno riječ o diskus herniji i imam zakazanu magnetnu u 11mj.Vremenom bolovi su se sirili u prepone i dole...Obavila sam ginekološki uzv koji je bio ok, radila sam nalaze imala sam jaku upalu mjehura pila antibiotike pa ponovo radila nalaze sad je sve ok sto se tice i u urina i krvi takodjer mi je i CRP negativan.UZV komplet abdomena sam radila i sve je bilo uredu osim sto imam kamenac do 2mm u bubrezima i dosta mikrolita (pjesma)jedan doktor kaze da su mi ti bolovi od toga a drugi da nije moguce jer je to malo i tako u krug.U zadnja 3mj dva puta sam radila nalaze,3 puta UZV stomaka,i ginekološki pregled sve je bilo uredu osim gore navedenog.Ja i dalje povremeno osjecam navedene tegobe i stvarno Nez sta vise da uradim.Ako mi je uzv uredu nalazi urina krvi i CRP negativan da li postoji ikakva mogućnost da u pored toga svega nesto nije uredu?I da li mogu ili trebam obaviti jos kakve pretrage?Znam da je sam previse opsirno pisala izvinite molim Vas jos jednom.
Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

24.09.2019. 19:50

Poštovana, prema navedenom bol je vjerojatno uzrokovana išijasom, tj. upalom nervusa ishiadicusa. Bol počinje u leđima i širi se duž noge. Preporuča se mirovanje te istezanje lumbalne kralježnice. Na magnetu će se vidjeti da li je stanje uzrokovano diskus hernijom.

Dzejlana214

26.09.2019. 08:25

Hvala Vam na odgovoru.
Trenutno mi je bol manja u dojnjem dijelu ledja vise se siri bocno s desne strane prema stomaku znaci po Vašem misljenju problem je do kicme jer mi je uzv stomaka bio uredu?

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2019. 12:15

Bol koja počinje u leđima, a širi se u nogu tipična je za išijas. Bol koja počinje u lumbalnoj loži (bubreg) sa širenjem u preponu karakteristična je za kamence. Kako ste naveli na uzv-u je dijagnosticiran kamenac do 2 mm, što je premalo da bi uzrokovalo bol koju opisujete.