Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kupanje u trudnoci


Autor Poruka

Tatjana

25.05.2002. 18:44

U 22 sam tjednu trudnoce i zanima me jedno pitanje. Inace nemam nikakvih problema i trudnoca se odvija u najboljem redu. Ali obozavam kupanje i moj doktor (inace zivim u njemackoj) mi je rekao da slobodno sjedim u kadi ako treba i dva sata, ali naravno pri temperaturi od oko 38 stupnjeva. No medutim sve ostale "zene" ukljucujuci moju mamu, svekrvu.... tete.... pricaju da nesmijem se uopce kupati kao da to nije dobro za bebu.... itd ! Pa me zanima vase misljenje !!!

Unaprijed se zahvaljujem

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

26.05.2002. 09:24

Poštovana,
Kupanje u stajaćoj vodi (kada) opasno je ukoliko se ne vodi računa o infekciji, te ukoliko se ne provode stroge higijenske mjere. Naime, u ovakvim je okolnosti povećani rizik vaginalne infekcije, te se preporuča provoditi dezinfekciju kade i voditi računa da u istom prostoru nema npr odvoda od mašine za pranje rublja (detergent koji se ne ispere s emajlirane površine bi mogao pogodovati razvoju vaginalne infekcije). Inače sam boravak u kadi ima relaksirajući učinak i ne može štetiti Vašoj trudnoći.