Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lohije


Autor Poruka

tatiana007

15.06.2020. 22:35

Poštovani doktore,
Danas mi je 11 dana od poroda. Prve dane u bolnici nakon poroda sam malo jače krvarila, a nakon toga samo slabije, sa sluzi.
Jučer u noći sam izvukla iz sebe dio za ostaloga tkiva i otišla sam za svaki slučaj na hitnu. Tamo su me pregledali, napravili UZV, malo još počistili i rekli kako je sve uredno i dobro (rana na maternici je zarasla, ovojnica zdrava) i ipak sam dobila inekciju za kontrakcije maternice (kako bi još koji ostatak izašao iz mene (ukoliko ima).
Nakon što sam došla doma još malo sam se čistila, no većinu dana nemam nikakvo čišćenje, samo malo crvenkaste, smeđe sluzi. Je li moguće da mi je lohija stala nakon 12 dana? Unatoč inekciji za poticanje kontrakcija, nemam više bolova niti iscjedak. Je li to normalno? Trebam li se zabrinuti? Hoće li ponovno krenuti ili je to to, što se tiće čišćenja?
Unaprijed vam hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

16.06.2020. 10:40

Poštovana, to je sve normalno. Važno je da nema zaostalog tkiva posteljice. Babinje traje 6 tjedana i u tom periodu se maternica vraća u normalu. Tijekom babinja moguća su povremena krvarenja. Najjača su neposredno nakon poroda, a kasnije to postaje sukrvica i sluz. Lijekovi za stezanje maternice pomoći će da se izbace ugrušci iz materišta.