Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Malo zbunjena


Autor Poruka

Kimota

10.03.2012. 21:40

Pozdrav!Svoje pitanje sam bila postavila u temi dali je moguca trudnoca ali se uopce nije pokazalo pa sam sada otvorila temu ...Zadnji odnos sam imala prije mjesec i 4 tjedna. Samo da naglasnim bio je odnos bez zastite ali decko nije svrsio u mene.Zadnju menstruaciju sam sam imala 21.02. inace traje 4 dana ali ova je trajala 2 dana.Prva dva dana je bila sasvim normalna kao i inace,bilo je malih ugrusaka krvi.3 dan mi je prestala i nisam je imala cijeli dan i tek se opet nesto pojavilo 4.dan i to se produzilo na 5. Nakon zavrsetka menstruacije napravila sam test za trudnocu koji je pokazao negativan. No mene su poceli uzasno boljeti jajnici a ujedno u grudi posebno lijeva strana na sto sam joj vise pocela misliti da je u pitanju trudnoca. Bol u jajnicima je prestala ali grudi i dalje bole,kao sto sam i napisala posebno lijeva strana.Cak mi je i ta dojka naotekla ili se to meni mozda samo cini.Imam osjecaj kao da me nesto u bradavici skakalja.Kada se otusiram i legnem u krvet nista me ne boli a ni preko noci jedino kad se probudim nakon sat vremena opet pocne boliti.Vec se pomalo pitam dali je to sve u mojoj psihi. Sinoc sam si malo dala truda pa sam isla provjeravati svoje menstrualne kalendare u zadnjih 3 godina i vidjela sam da mi se ciklusi krecu od 25 do 28 dana.Dali je to normalno,nekim zenam su ciglusi od 20 pa do 40 dana?Ali evo u zadnjih godinu dana ciklusi su mi 27-28 dana.Vec 5 godina koristim tampone pa se vec pomalo pitam dali je to mozda bio problem.Svojoj ginekologici sam jednom rekla da koristim tampone i totalno je posizila i rekla mi da ih vise ne koristim iako ju ja nisam poslusala . Prvu menstruaciju sam dobila sa nepunih 11 godina a sad imam 25.cula sam da cure koje rano dobiju menstruaciju rano idu i u menopauzu dali ima u tome istine? I jos pitanje vezano za trudnocu. Dali se ti ugrusci mogu dogoditi u laznoj menstruaciji u trudnoci i da li sam mozda prerano napravila test.Radila sam ga mjesec dana nakon odnosa a u medjuvremeno nisam imala odnose. Ne bojim se bas trudnoce tako da mi je sasvim svejedno ali tek sam za 10 dana narucena kod ginekologa pa bi htjela nesto prije mozda saznati.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći. Odnos bez ejakulacije, nakon toga menstruacija, test na trudnoću negativan, sve govori u prilog da se ne radi o trudnoći.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Poštovana, odgovorio sam vam.

Kimota

13.03.2012. 17:50

Hvala na odgovoru. Jucer sam opet radila test za svaki slucaj da budem sigurna jos jednom i test je opet bio negativan.Zadnji odnos sam imala prije 40 dana pa tako da i postoji trudnoca test bi ju morao ocitati,barem ja tako misllim. Jednostavno me zbunilo sto mi je menstruacija stala na taj jedan dan.Primijetila sam da od kad mi je prestala da me uzasno bole grudi.Dali mozda to ima neke veze sa hormonima ,da su mi hormoni podivljali ili nesto tako.... Preko dana bole ko lude posebno lijeva cim se otusiram i legnem u krevet nista ne boli i onda kad se ujutro probudim prodje sad vremena i opet pocne bol. Hvala jos jednom!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.03.2012. 21:45

Poštovana, bolnost grudi je znak da uskoro trebate dobiti menstruaciju. Nikako se ne radi o trudnoći.

sarica

15.03.2012. 23:00

Zbog problema saborejom, dlakavoscu i aknama(manje izrazenim), dermatolog me uputio ginekologu, koji mi je na osnovu prethodnog propisao Diane 35, bez prethodne analize krvi, inace imam redovan menstrualni ciklus. Po malo sam skepticna jer ne znam kako te pilule mogu uticati na moje zdravlje, nisam jos pocela da ih pijem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.03.2012. 10:30

Poštovana, terapija je sasvim opravdana i u redu. Svakako bih ipak bilo dobro napraviti krvne pretrage i koagulaciju krvi, pod pretpostavkom da nema drugim apsolutnih kontraindikacija za uzimanje kontraceptiva.