Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


maternica


Autor Poruka

mariam

05.12.2001. 11:46

Poštovana doktorice!
Opet ja! Sada sam vec u 12 tjednu trudnoce i jako se dobro i ljepo osjecam bas uzivam u ovom slatkom iscekivanju ,osim grceva koji su se javljali skoro stalno, pa sam posjetila svog ginekologa koji mi je rekao da imam zabacenu maternicu i da bi se trebala do 14 tjedna vratiti u normalni polozaj.Zbog toga moram mirovati i piti 3 puta na dan normabel i spasmex.Samo me zanima sto se moze desiti ako se to ne desi do 14 tjedna i da li ove tablete mogu stetiti mojem bebacu ubuduce.Vec ste mi odgovorili na prijasnja dva pitanja od pocetka trudnoce i jako sam vam zahvalna na tome, jer dosta putujem pa ste mi vi jedina sigurna veza kad me ulovi panika.Isto tako imam A negativnu krvnu grupu a muz B pozitivnu,ali su me uvjerili da u danasnje vrijeme to nije vise problem.A koje je vase misljenje!
Puno Puno Puno Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.12.2001. 21:20

Poštovana,
Terapija koju Vam je ordinirao specijalista ne bi smjela imati nepovoljan utjecaj na razvoj fetusa. Što se tiče nepodudarnosti krvnih grupa i Rh faktora, upravo iz ovih razloga se redovito rade testovi senzibilizacije (vjerujem da ste ga i sami učinili) kako bi se pravovremeno uočilo postoji li stvaranje antitijela i ukoliko je odgovor pozitivan koja je njihova razina. Uz redovite laboratorijske analize Vi ćete se pratiti i ultrazvučno što će pokazati rast i razvoj fetusa , a u slučaju Rh senzibilizacije mogu se primjetiti određene promjene u izgledu fetusa, posteljice i količine plodove vode. Nadam se da u Vašem slučaju neće doći do razvoja ovakovih promjena, te Vam želim mirni slijed Vaše trudnoće - do slijedećeg javljanja.