Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menopauza, hormonska nadomjesna terapija


Autor Poruka

Mellybee

05.05.2021. 19:20

Poštovani,
Imam 52 god. Od rujna 2019. nemam menstruaciju,a osim toga osjećala sam bolove u zglobovima i imala nesanice pa mi je ginekologica u veljači 2020. propisala terapiju Trisequens tbl. Tom terapijom počela sam bolje spavati, a i bolovi su bili manji i pokretljivost zglobova bolja. Međutim već nakon treće kutije počela sam dobivati na težini i osjećati se depresivno i aksiozno. Teško mi je bilo odrediti je li to samo od tableta ili se je poklopilo i niz drugih faktora . Iako sam se obratila i ginekologici s ovim problemom ona mi propisuje samo daljnja podizanja Trisequensa.
Da li mi preporučate da nastavim sa Trisequensom ili imate drugu preporuku? Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru. Lijepi pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

06.05.2021. 10:00

Poštovana, možete pokušat s nekom drugom hormonskom nadomjesnom terapijom, no niti to nije garancija da će se simptomi povući. Isto tako ne može se sa sigurnošću tvrditi da su Vaše smetnje povezane s terapijom.