Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

Tamara

12.07.2002. 19:54

Imam 32 godine. U ožujku prošle godine sam imala cistu na lijevom jajniku koja se povukla. Krajem kolovoza rađena mi je kiretaža zbog Blighted ovum hbd. VII/VIII. Patohistološki nalaz kaže da se vidi obilna decidua s djelićima endometrija u kojima se vide žlijezde koje pokazuju Arias Setlla fenomen. Od tada, menstrucija mi traje po 8-9 dana. U zadnja 3 mjeseca moj ginekolog me 3 puta gledao na ultrazvuk. Svaki put kaže da je sve u redu i da je to samo moja reakcija na kiretažu, ili na stres. Nemam djece i željela bih ostati u drugom stanju, ali sve ovo me plaši. Što da radim?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

13.07.2002. 10:28

Poštovana,
Nalaz blighted ovuma u ovoj trudnoći (tzv. anembrionalna trudnoća) koji je dobiven ultrazvukom nije potvrđen u nalazu kiretaže kojim se govori da se radilo o decidualno promijenjenom endometriju i tzv Arias Stella fenomenu koji može biti prisutan u izvanmaterničnoj trudnoći. Kako bi Vaš ginekolog potvrdio nalaz savjetujem da se pregled ultrazvuka upotpuni i analizom beta HCGa (hormona na trudnoću koji će potvrditi da niste trudni izvan maternice) i na taj način Vas u potpunosti umiri.