Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

angie

08.01.2002. 23:27

Poštovana docentice,

Imam problema s neredovitim menstrualnim ciklusom. Zadnju pravu i obilnu menstruaciju imala sam početkom kolovoza. U 10.mjesecu sam bila kod ginekologice koja mi je dala Dabroston tablete. Nakon deset dana uzimajući te tablete dobila sam menstruaciju koja je trajala jedan dan (inace traje oko 7 dana). Od 7.10 do danas jos je nisam dobila. Inace uvijek imam neredovit ciklus, ali obicno zakasni do najvise mjesec dana. Također imam i velik iscjedak žučkaste boje. Spolne odnose jos nisam imala. Molila bih vas da mi kažete da li da opet počnem uzimati te tablete dok ne dobijem menstruaciju ili da obavim temeljitiji pregled.Prvu menstruaciju sam dobila s 10 godina a sad imam 18.
Unaprijed puno hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.01.2002. 21:35

Poštovana,
Slažem se s Vašom liječnicom koja je preporučila primjenu Dabrostona, kako bi izazvala menstruacijsko krvarenje. Ja bih svakako nadopunila pretragu obavljanjem hormonske analize i transabdominalnog ultrazvučnog pregleda (iskljupiti postojanje ciste).Tek nakon uvida u Vaše nalaze može se odrediti optimalan oblik hormonske terapije za regulaciju Vaših ciklusa.