Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija nakon poroda


Autor Poruka

kristina

05.03.2002. 22:31

Od drugog poroda (carski rez) je prošlo 4 mjeseca,a prvu menstruaciju sam dobila prije dva mjeseca( odmah po prestanku dojenja),druga je bila u redovitom ciklusu (28 dana),a onda naredna samo 18 dana poslije što mi se nikad prije nije desilo. Napominjem da nisam bila izlozena nikakvom dodatnom naporu niti bolesti,ali 24 sata prije ove menstruacije osjećala sam jaku(gotovo paralizirajuću) bol jako nisko na ledjima.Bol se bitno smanjila nakon početka krvarenja.Ove simptome nisam imala nikad prije ,niti ovako preuranjeno krvarenje,ima li mjesta za brigu!?

Doc. dr. sc. S. Kupešić

06.03.2002. 14:09

Poštovana.
Preporučila bih Vam detaljan ginekološki i ultrazvučni pregled kojim bi se preciznije mogao odrediti uzrok Vašim tegobama. Naime, sukladno opisu može se raditi o upalnim promjenama (te bi u tom slučaju trebalo učiniti cervikalni obrisak na Chlamidiju, Mycopplasmu, Ureaplasmu, aerobe i anaerobe), kao i isključiti miom kao mogućeg uzročnika.