Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija nakon poroda


Autor Poruka

Štefica

14.03.2002. 20:08

Lijepo Vas molim da mi pomognete savjetom. Rodila sam prije šest mjeseci a prvu menstruaciju dobila sam prije mjesec dana. Iako mi je prije trudnoće ciklus uglavnom bio 25-29 dana, sada je prošao i 30. dan a nisam dobila menstruaciju. S obzirom da su mi nakon poroda odnosi vrlo bolni, ne postoji mogućnost da sam trudna jer smo suprug i ja zadnje odnose imali prije prve menstruacije nakon poroda.
Molim Vas da mi odgovorite da li se nakon poroda menstruacijski ciklus mijenja i koliko je uobičajeni i normalni razmak između menstruacija. Isto tako, molim Vas da mi odgovorite zašto su mi nakon poroda bolni odnosi, da li se radi o psihičkom ili fizičkom poremećaju.
Unaprijed zahvaljujem!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

17.03.2002. 22:54

Poštovana,
Bolnost odnosa nakon poroda može biti posljedica i psihičkih i fizičkih promjena žene. Fizički razlozi mogu biti ožiljkaste promjene nakon epiziotomije, a psihički - umor, briga o djetetu koja ponekad može udaljiti spolne i bračne partnere i sl.
Što se tiče menstruacijskih krvarenja ona mogu biti neredovita, posebno ukoliko je žena dulje vrijeme dojila ili još uvijek je u fazi laktacije. Ukoliko imate kakvih drugih subjektkivnih tegoba (bolnost, nadutost dojki , vaginalni iscjedak i sl) bilo bi poželjno da se obratite Vašem ginekologu.