Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća i bolovi u leđima


Autor Poruka

Karolina

14.03.2002. 21:16

Štovana gospođo Kupešić!

U 12.sam tjednu trudnoće,prije 6.tjedana završila sam u bolnici zbog slabog krvarenja.Od tada pijem dabrostone i apaurin 2mg.Zabrinjava me međutim povremena bol u leđima za koju moj ginekolog kaže da ne predstavlja opasnost i da će s vremenom prestati.Molim vas da mi objasnite o čemu je riječ.Naime svi ultrazvučni pregledi su u redu.Napominjem da mi je ovo prva trudnoća,nakon vanmaterične trudnoće.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

17.03.2002. 22:50

Poštovana,
Ukoliko je temeljem ginekološkog i ultrazvučnog pregleda Vaš liječnik ustanovio da ne postoji rizik spontanog pobačaja, jer nije dokazao znakove skraćivanja i proširenja cervikalnog ušća, pretpostavljam da se radi o bolovima u križima koji su prateća anatomskih promjena u maloj zdjelici. Naime, tijekom trudnoće dolazi do povećanja maternice koja se povećava u svim smjerovima što ponekad može izazvati prolazne bolove i osjećaj nelagode u maloj zdjelici i križima koji Vas ne bi trebali zabrinjavati.