Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija nakon poroda


Autor Poruka

Kristina

25.07.2002. 18:32

Poštovani,

prije 6 mjeseci sam rodila 2.put i unatoč dojenju dobila prilično obilnu menstruaciju već 2 mjeseca nakon poroda. Nakon toga menstuaciju sam dobivala svakih 20-25 dana i svaka sljedeća je bila sve slabija, predzadnja je trajala svega 1 dan, a zadnja je sasvim izostala. Učinila sam i test na trudnoću (Intim Plus) i rezultat je negativan.
Iako sam dojila i prvo dijete 8 mjeseci, menstruacije su mi bile česte (svakih 20tak dana) i jako obilne, a regulirale su se tek po prestanku dojenja kad sam započela s oralnom kontracepcijom.

Na pregledu sam bila prije 4 mjeseca i sve je bilo OK. Drugih problema ne osjećam, beba voli sisati stoga ne planiram još odustati od dojenja. Da li je takav izostanak menstruacije normalan?

Hvala!
S poštovanjem
Kristina

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

26.07.2002. 16:37

Poštovana,
U žena koje doje postoji čitav spektar trajanja i intenziteta menstruacijskih krvarenja. Ukoliko Vas ovakav slijed događaja zabrinjava možete potražiti od Vašeg liječnika uputnicu za dopunsku endokrinološku analizu i pregled transvaginalnim ultrazvukom, koji će otkriti uzrok Vašim promjenama.