Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija nakon prestanka uzimanja kontraceptiva


Autor Poruka

irena2112

02.12.2021. 23:15

Poštovani, uzimala sam Naelia tablete u vidu kontracepcije otprilike 4 i pol godine bez pauza te sam odlučila prestati ih koristiti. Posljednja menstruacija je bila 10.11.2021. te je bila vrlo oskudna, jedva pola dana slabog svijetlo smeđeg iscjetka. Od jučer, 1.12.2021. imam napetost u donjem dijelu trbuha kao i u donjim leđnim mišićima. Javlja mi se i povremeni blago narančasto-rozni iscjedak, te povremeni grčevi. Danas su ti grčevi bili nešto jači, lagani do srednje jaki, ali niti nalik onoj boli koju sam imala prije korištenja kontraceptiva. Također je danas taj iscjedak nešto izraženiji, ali i dalje nije to potpuno crven ili nalik normalnoj menstruaciji.
Također na posljednjem gin pregledu u siječnju 2021. ginekolog mi je rekao da mi je sluznica posve tanka, pa pretpostavljam da je možda to razlog ovoliko oskudnoj mestruaciji.
Napominjem da mi je danas 23. dan ciklusa i znam da je normalno da su menstruacije nakon prekida korištenja kontraceptiva svakakve, ali zanima me dali mogu ovaj iscjedak i grčeve smatrati nekom vrstom menstruacije?

Ivo Balenović, dr. med.

03.12.2021. 10:10

Poštovana, nakon prestanka uzimanja kontraceptiva, vraćanje menstruacije u 'normalu' može potrajati dva do tri mjeseca. Iznimno rijetko to može trajati i duže.