Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


miom


Autor Poruka

Tatjana

10.01.2002. 13:00

Kod zadnjeg ginekološkog pregleda liječnik mi je ustanovio miom veličine mandarine te jerekao da to nije ništa zabrinjavajuće već da to ima večina žena moje dobi (31. god.). Rekao je da je potrebna redovna kontrola te ako želim ultrazvuk. da li to stvarno nije neki problem tj. da li smatrate da bi bile potrebne dodatne pretrage. Inače se osječam OK,a menstruacije su mi redovne

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.01.2002. 15:06

Poštovana,
U svakom slučaju preporučila bih da učinite ultrazvučni pregled (po mogućnosti color Dopplerom) kako bi se odredila veličina, lokacija i prokrvljenost miomatozne promjene, te kako bi se mogao procijeniti njegov ev. porast u šestomjesečnim ili jednogodišnjim intervalima. Također bi bilo uputno učiniti krvnu sliku, odrediti razinu željeza, hemoglobina, hematokrit, kako bi se otkrile moguće promjene spojive s anemijom koja može biti uvjetovana postojanjem mioma.