Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mirena


Autor Poruka

Ivanapa

06.02.2020. 20:00

Poštovani, prije osam dana ugrađena mi je mirena, 5. Dan menstruacije, 3 i pol mjeseca nakon poroda. Nije bilo krvarenja nakon toga, samo lagani smećkasti iscjedak. Prije tri dana imala sam odnos, sutradan je iscjedak bio malo obilniji, no i dalje oskudan, kao sukrvica lagana. Jučer me bolio stomak kao pred menstruaciju, a danas nakon WC-a (velika nužda), pojavio se na papiru veći crveni krvavi ugrušak uz krv kao za vrijeme menstruacije. Zadnja menstruacija bila je 25.1. Zanima me treba li me ovo zabrinjavati i što bi to moglo biti? Trebam li posjetiti svog ginekologa odmah? Hvala.

Ivanapa

06.02.2020. 22:55

Nadopuna: nakon ovog jednog "krvarenja" , ponovno "normalni" smeđi iscjedak, ovoga puta tamnije smeđi, bez svježe krvi i ugrušaka, nadam se da će tako i ostati, iako i dalje je znam što bi to moglo biti.

Ivo Balenović, dr. med.

07.02.2020. 08:35

Poštovana, krvarenje kao nuspojava Mirene može potrajati 6-8 tjedana nakon postavljanja. Ono ne umanjuje kontracepcijsku učinkovitost. Terapija nije potrebna jer krvarenje najčešće spontano prestane, ali ukoliko potraje, primjena kombiniranog niskodoziranog kontraceptiva tijekom nekoliko tjedana će zaustaviti krvarenje.