Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mjehur!


Autor Poruka

Elvisa

04.01.2002. 14:02

Dobar dan! Moja ptijateljica ima problema sa mjehurom,osjeca mokrenje
a nemoze mokriti.Takodjer problem je 6 mjeseci je u braku,a nemoze da zatrudni.Obisla je sve potrebne preglede i rekli su joj da je sve u redu.
Molim za vase misljenje,i unaprijed puno hvala.Ima 23 godine.

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.01.2002. 18:12

Poštovana,
S obzirom na tegobe od strane mokraćnog mjehura trebalo bi učiniti pregled urina sa sedimentom i po potrebi urinokulturu. U slučaju registrirane i dijagnosticirane infekcije provesti će se ciljana teraoija antibioticima prema antibiogramu. Ukoliko se neće ustanoviti prisustvo bakterijske infekcije, pacijetnica će se uputiti specijalisti nefrologu koji će odrediti daljnje smejrnice liječenja ovog problema. Vaše drugo pitanje vezano uz 6-mjesečnu ekspoziciju i izostanak trudnoće, s obzirom da se radi o mladoj pacijentici (23 godine) preporučila bih da još pričeka tijekom 6 mjeseci, te da se obrati nekoj od antisterilitetnih ambulanti ukoliko ne dođe do željene trudnoće, jer za obradu bračne neplodnosti pretpostavlja se ekspozicija od najmanje godinu dana. Svakako, u slučaju potrebe pretragama će se obuhvatiti ne samo ona, već i njezin suprug.

oni

02.06.2020. 11:15

Poštovani doktore,

obavila sam pobačaj prije cca. 3 mjeseca. Kako nisu dobro obavili zahvat, morala sam drugi put na kiretažu. Međutim, nakon drugo zahvata sam osjetila da imam stalno potrebu ići na zahod. Pomislila sam da je uobičajena upala mjehura, ali i dalje traje. Redovno znam otići na zahod isprazniti mjehur i nakon već 15 s osjetim da mi je pritisak i odem se još pomokriti. Znala sam po tri puta mokriti. Mala je količina urina, ali me ometa u svakodnevnom životu. Nekada imam sreće pa mjehur bude prazan dulje vrijeme. Nažalost nema nigdje toliko informacija o tom problemu pa Vas pitam je li nešto ozbiljno ili se da antibioticima tretirati? Hvala Vam. LP

Ivo Balenović, dr. med.

02.06.2020. 14:00

Poštovana, savjetujem da uradite sediment urina, te urinokulturu. Vjerojatno se radi o upali mokraćnih puteva.

oni

02.06.2020. 19:15

Poštovani doktore,

zahvaljujem se na odgovoru. LP

Ivo Balenović, dr. med.

03.06.2020. 18:20

Nema na čemu.