Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mjesečnica poslije polipomektomije


Autor Poruka

lidija.p.

12.12.2019. 00:35

Poštovanje imam 31 god nisam rađala ni abortirala redovne M TRAJU 4 -5 DANA..Od 2017 g mi se prati 1 polip na maternici ,na zadnjem ginekološkom pregledu (13.11.ove godine) poslana sam od strane ginekologa na polipomektomiju jer se polip spustio u cervikalno ušće i veličine je 5. 1.5 cm,.Dan nakon gin.pregleda počinjem oskudno krvariti da bi 4 dan počela obilno sa većim ugrušcima krvariti(nije M jer mi je bila prestala prije 10 dana).Otišla sam na hitnu pomoć uplašena zbog obilnog krvarenja da bi mi tamo odmah taj polip odstranili ambulatno i poslali na PHD analizu,i rekli da to nije ništa i da nije jako obilno niti odljev ,al krvarila sam jače nego uobičajenoo,,,,krvarenje je odmah prestalo imala sam isjcedak par dana što je normalno..UZV nakon zahvata i poslije uredanOd toga je prošlo 3 tjedna ,,Zanima me ovo :prvu M SAM DOBILA POSLJE ZAHVATA ,KASNILA JE 7 DANA,Prvi dan bolovi krvarenenje kao i inače ,danas mi je drugi nije previše obilno kao inače ali ima je, ima iugrušaka ne velikih al prisutni popraćeni uobičajenim bolovima..Mene je jako strah da ne dobijem odljev,...Dali se to još uvijek maternica čisti ,od zahvata jer točno je 3 tjedna sutra ?Dali su ti ugrušci normalni,malkice su tamnije boje (ne žarko crvene) ?...Na dan promjenim 4 uloška koja nisu prekrivena sva sa krvlju...Pomalo me strah., da ne krene iz mene sve i da nemogu zaustaviti ..ili pak pretjerujem.,,Zašto osjetim kako iz mene "izlazi M " to prije nisam osjetila možda zbog polipa?Bojim se ustat iz kreveta pogotovo ujutro ,baš osjetim kada stanem na noge kao da sve iz mene istjeće (a nije ).Nemam temp.ni slično.Sutra idem na očitavanje PHD nalaza .Hvala na strpljenju i odgovoru.I oprostite na opširnom objašnjavanju i riječniku.Hvala..

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2019. 10:25

Poštovana, sve što ste naveli posljedica je zahvata. Krvarenje može biti nešto obilnije, ali ne može se ništa dogoditi. Nema razloga za brigu.