Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mlijeko nakon spontanog


Autor Poruka

Nektar

03.12.2020. 10:50

Pozdrav,

Prvo dijete rodila sam 2018, dojila do decembra 2019, imala uvijek nekako i previse mlijeka, ali nikad upalu ili probleme. Nakon prestanka dojenja, jos mjesecima mi se znala pojaviti mrlja na potkosulji i to je tako bilo skoro do druge trudnoce. U novembru sam imala spontani sa kiretazom. Nakon 7 dana pojavilo se mlijeko, isto tako bez upale ili problema, jednostavno potekne. Kontrolu sam imala 10 dana nakon kiretaze, sve je bilo uredu, osim malog zaostatka, bez terapije. Ginekolog je rekao da mi moze dati cabergolin vezano za mlijeko ili ako mi nije stresno, mogu ostaviti tako i proci ce samo. Tad je vec bilo skoro stalo, ali evo sad se opet javlja. Obicno kad legnem na desnu stranu pa se iscijedi ili tako u nekim momentima (uvijek desna dojka, koja je i tokom dojenja bila aktivnija, a i u prvoj trudnoci mi je na nju isao kolostrum). Ginekologa vise nisam zvala nakon toga, mislila sam proci ce. UZ dojke sam radila u maju ove godine, sve je bilo uredu. Da li je stetno da to ostavim tako, da cekam da prodje, obzirom da mlijeko samo istice, u mrljama, nema tvrdoce, bolnosti ili upale ili bih ipak trebala jos jednom posavjetovati se sa ginekologom? Meni ovo nije nista neobicno, ali me zabrinjava sto ne prolazi sad kad su vec skoro 3 sedmice prosle.

Hvala Vam!

Ivo Balenović, dr. med.

03.12.2020. 11:50

Poštovana, savjetujem da odredite razinu hormona prolaktina u krvi. To je hormon koji potiče dojke na produkciju mlijeka. Prema tom nalazu će se dalje postupiti.