Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća


Autor Poruka

Lucky29

27.11.2019. 14:50

Poštovani,
rodila sam 01.08.2019. Isključivo se izdajam koliko stignem kroz dan ali nekad prođe i po 6 sati između izdajanja pa sam
prvu mjesečnicu nakon poroda dobila već 21.10. 2019. Bila je uobičajena jedino što je trajala punih osam dana. Nakon 28 dana krenula je lagana sukrvica te sam mislila da je ponovno došla mjesečnica međutim to je odmah isti dan prestalo. Spolne odnose imam isključivo uz prezervative ali ipak mi se javlja sumnja i strah da možda nije došlo do trudnoće s obzirom da mjesečnice nema. Mislite li da bi trebala napraviti test na trudnoću ili da još malo pricekam?
Samo još da napomenem da sam nakon prve mjesečnice zbog mastitisa koristila Cefaleksin antibiotik te Geonistin vaginalete zbog kandide koja se pojavila nakon antibiotika.
Hvala, lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

27.11.2019. 17:20

Poštovana, dokle god postoji produkcija mlijeka, mjesečnice mogu biti neredovite. Tek prestankom laktacije ciklus će se regulirati. Ukoliko su odnosi uz zaštitu (kondom) ne postoji mogućnost trudnoće. Možete se u to uvjeriti tako da uradite test.

sritnodite

30.11.2019. 17:20

Poštovani!
Ciklus mi je trajao ravno 25 dana što se povećalo na, u prosjeku, 30 otkad sam spolno aktivna (zadnjih godinu dana). Dakle, u zadnjih godinu dana mjesečnicu bih dobila 28.-32. dan ciklusa. Danas je 36., a mjesečnica se još uvijek nije pojavila. Imam pojačan iscjedak i bolne grudi, ali nije izraženo kao inače. S obzirom da smo pri svakom odnosu koristili zaštitu i da je ejakulacija svejedno bila van rodnice, kolika je vjerojatnost da je uzrok kašnjenja mjesečnice stres? Ako je stres u pitanju, koliko je ''normalno'' da zakasni? Zadnji mjesec sam intenzivno pod stresom, nisam dobro spavala, loše sam se hranila i minimalno kretala. Nikada mi nije kasnila ovoliko, pa sam zabrinuta.
Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

30.11.2019. 17:45

Poštovana, ukoliko ste pravilno koristili zaštitu ne postoji mogućnost trudnoće. Stres je čest uzročnik poremećenih ciklusa, a koliko će menstruacija kasniti nemoguće je reći bez pregleda.