Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća ilim ne


Autor Poruka

abogoev1

11.08.2013. 00:20

poštovani,neznam da liu ste primili moju poruku,pa zato pišem ponovo.već petnestak dana mi kasni mjesečnica,inače mi nikada ne kasni,osim kada sam pila trinovum" tada mi je znalo kasniti i po 2 mj.njih već ne pijem isto 3 mj.radila sam test za trudnoću prije 4-5 dana i bilo je negativan(neznam da li točnost testova vrijedi bez obzira na cijenu jer je ovaj bio jeftinij).imam ciste već dvije godine na desnom jajniku koje su pod kontrolom,zadnja kontrola je bila prije nepunih god,dana.mene zanima što bi mogao biti uzrok izostanaka mjesečnici,da li sam ipak trudna ili je nešto drugo u pitanju,za sad nemam nikakvih simptoma osim umora.puno vam hvala.sa poštovanjem

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.08.2013. 00:35

Niste trudna ako je test negativan. S obzirom na vašu dob i oligomenoreju vjerovatno se radi o pcos-u kao najčešćem uzroku.
Spomenuli ste ciste na jajniku pa je to vjerovatno to. Nisu pod nikakvom kontrolom nego vam savjetujem pregled i uzv.

ana15815

27.11.2017. 15:10

Poštovani doktore,
Menstruacija mi kasni 12 dana, spolni odnos sam imala sa zastitom, 10. dan ciklusa, ali imala sam sredinom ciklusa 2 dana lagano krvarenje mi se pojavljuje zadnja 2-3 mjeseca. Napravila sam 3 testa koja su pokazala negativno. Mogu li isključiti mogućnost trudnoće?
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

28.11.2017. 20:10

Ako su tri testa negativna, ne radi se o trudnći.

Tanja S

30.11.2019. 17:45

Kasni mi menstruacija vec 11 dana. Imala sam nezashticeni odnosi coitus interruptus bez ejakulacije u mene i sa potpolno paznjom od strana partnera da ne bi se imalo odnos prije mokrenja kako bi se izbegla opasnost trudnoce od preejakulata. Napravila sam 2 testa za bremenost Sure Check, prvi sam napravila posle 2 dena kasneja od menstrualni ciklus ispao je negativan, vtori sam napravila posle 9 dana od kasnenje menstrualnog ciklusa opet je nagativan. Prethodno do 01.01.2019 sam preminjivala kao kontracepciju kontraceptivne tablete Mycrogenon 17 godina. Pred primenjivanja kontraceptivnih tableta imala sam oligomenoreju zato tih 17 godina sam primenjivala kontraceptivnih tablete kako bi imala redovni ciklus naravno sa konsultaciju, pregleda hormona i prepisane od ginekologa. Na 01.01.2019 godinu dobila sam infarkt belih drobova edvaj na kardiologiju su mi spasili zhivot i su mi rekli da vech zaboravim posle infarkta pri izlazku od bolnice primenjivanja kontraceptivne tablete. Tokom narednih meseca dolazila mi je menstruacija 1-vi mesec 3 puta, vtori mesec 2 puta, narednih meseca po 1 put a ovog meseca mi kasni. Dali cu dobiti naredni mesec menstruacija i koji je razlog njejzino kasnenje trudnoca-2 testa su negativna ili nesto drugo, mozda prisustvo ciste? Dali testovi su tochni t.jest pouzdani? Imala sam i veliki strsova i pred infarkta i sada. Kad budem finansiske mochnija da postavim spiralu kako ne bih imala vakvih stresova jer imam strah i od trudnoce. I I kakva spirala bi bila za mene najbolja jer za Mirenu kazu deka ima progesteron? Molim vas za odgovor sto brzije.
Zahvaljujem Vas unapred
TanjaS

Ivo Balenović, dr. med.

01.12.2019. 11:25

Poštovana, trudnoća je isključena. To su potvrdili testovi. Oni su u vrijeme kada su rađeni vrlo pouzdani. Prema svemu što ste naveli kod Vas je očito problem u hormonskoj ravnoteži. Savjetujem pregled liječnika koji će Vam propisati terapiju (Duphaston) kojom će se potaknuti krvarenje. Potrebna je i analiza hormona. Gestageni (progesteron) ne utječu na faktore koagulacije i krvni tlak, tako da je Mirena prihvatljiva je opcija za srčane bolesnice.