Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost trudnoće bez penetracije?


Autor Poruka

mirjana.mirjana

24.03.2020. 12:05

Poštovani doktore,
Posledjnu menstruaciju sam imala 1.03.
9.03. momak me je zadovoljavao prstima, nije bilo kontakta polnih organa ,odnosno penetracije.
13.03.primetila sam obilnu sluz koja je karakteristična za ovulaciju i uz tu sluz, bol u jajniku koja je takođe karakteristična kod mene kada je u pitanju ovulacija.
U toku tog "odnosa" on je dodirivao i sebe, šta znam sve je bilo vlažno. Ejakulirao je van mene, potpomognut drugom metodom. To sigurno znam.
Danas mi je 23. dan ciklusa (21-28) i nemam simptome PMS-a, osim blagog bola u levoj dojci.
Mene brine to da li na opisani način može da dođe do trudnoće? Da li se sperma može izbaciti i pre ejakulacije..., pa da se prstom prenese unutra...?
Sluđena sam i zabrinuta, izbezumljena.
Molim Vas za odgovor.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2020. 15:15

Poštovana, nije moguće da na taj način dođe do trudnoće. Možete se opustiti.

mirjana.mirjana

24.03.2020. 21:10

Hvala Vam na brzom odgovoru.
Jako sam se uspaničila jer sam pročitala da se prstom, prilikom zadovoljavanja, može preneti sperma i doći do trudnoće.
I ako znam da se ejakulacija desila vani, ali ono što je "izlazilo" tokom tog "odnosa" možda može da sadrži spernatozoide... Ustvari, u tom paničnom strahu, svašta sam pomislila, dodatno sam uplašena što nemam simptome PMS-a....
Još jednom, hvala Vam.

SelmaMmM

24.03.2020. 21:10

Poštovanje, ovako. Zadnji ciklus je bio 16.02.2020 i trajao je 5 dana kao i obicno.
Sexualni kontakt je bio 10.03 i to u trajanju od par minuta (ispod tusa) , prije toga nije bilo sexualnog odnosa oko 2 mj. Menstruacija koja je trebala biti isto oko 16.03 je izostala, test je uradjen ali ne sa prvim jutarnjim urinom i bio je negativan. Pojavi mi se bol kao da cu dobiti menstruaciju, grcevi u stomaku, bol u nogama kao kod svake menstruacije ali nista evo vec 8 dana. Da li je moguca trudnoca ?

Aleksije55

24.03.2020. 22:55

Doktore, moja devojka je dobila poslednji put 23.02. Jos uvek nuje dobila. Pre 2 dana sam nekoliko puta ubacio u nju i kada sam osetio da cu ejakulirati brzo sam izvadio i video kako je prvi put iscurila sprema na moj donji ves. Obrisao sam vlaznim paramicama svoj organ i nakon 15 min opet izbacio na vreme i video nakon par sec kako se tecnost kanula pored na krevt sto znaci da nije u nju. Ja mislim da nije nista u nju iscuralo, ali sigurno u,nju nisam ejakulirao. Nju sada boli stomak i kazeda je iati bol kao kada treba da dobije. Doktore, da li je moguce da je trudna, jos nije dobila, nismo imali odnose orave i nisam svrsio u nju. Pokusao sam da objasnim sto bolje, molim odgovorite sto pre, hvala vam.

Ivo Balenović, dr. med.

25.03.2020. 09:55

Poštovana SelmaMmM, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana tako da ne postoji mogućnost trudnoće. To je potvrdio test. Pričekajte menstruaciju.

Ivo Balenović, dr. med.

25.03.2020. 09:55

Poštovani Aleksije55, preme navedenom trudnoća nije moguća. Pričekajte menstruaciju. Ukoliko želite biti 100% sigurni neka uradi test.

sluzbeno

26.03.2020. 11:20

Poštovani,
dva dana pred ovulaciju imala sam "odnos" sa momkom. Nije bilo penetracije, jer nismo imali kondom i on me je zadovoljio prstima, tj. rukom, ustvari uzajamno smo se zadovoljavali. Bila sam sigurna da sam na taj način bezbedna jer nema penetracije, i ako je njegov polni organ bio vlažan. Postoji li mogućnost da se u toku erekcije izbaci sperma, pre ejakulacije, i da se prstom prenese unutra i da dođe do trudnoće?
Već danima razbijam glavu i mučim se tim pitanjem, da li prstom mogao da prenese spermu u mene, i ako je ejakulirao na kraju i posle ejakulacije, nije me dodirivao.
Molim Vas da mi odgovorite. I da razjasnite i meni i svim drugima koji ovaj forum koriste u cilju edukacije, da li zaista ima slučajeva kada je ostvrena trudnoća bez penetracije? ( Pročitala sam da je potrebno da se unese oko 1.5 ml ejakulata unutra da bi došlo do trudnoće, da li zaista ta količina može da se unese prstima?)
Zbog svega što sam pročitala, jako sam zabrinuta i molila bih Vas da mi odgovorite i pojasnite.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2020. 13:10

Poštovana, ne postoji mogućnost da na opisani način dođe do trudnoće. Spermatozoidi su sposobni za oplodnju izvan reproduktivnog sustava dok se ejakulat ne osuši. Kada se ejakulat osuši (a to traje u sekundama) spermatozoidi ugibaju. Teoretski postoji mogućnost oplodnje preko vode (kupanje u kadi) jer u vodi mogu duže živjeti.

mirjana.mirjana

27.03.2020. 19:50

Poštovani doktore,
oprostite opet na smetnji. Bila sam se malo umirila, jer ste mi rekli da na način koji sam opisala ne može da dođe do trudnoće, u prvom mom postu kojim sam i otvorila temu.
Međutim, sad me je opet uhvatila nervoza i paranoja. Po znacima ovulacije, koji su kod mene karakteristični, a bili su 13.03. danas bi trebala da dobijem, jer je od tad prošlo 14 dana. Međutim, menstruacije nema. Ne boli me ni stomak, ni leđa... samo su mi blago dojke osetljive na dodir... Međutim počela sam da osećam neku gorušicu, mučninu, što me je još dodatno uplašilo i izbezumilo.
Ne znam šta da radim. U mestu gde živim u apoteci nemaju nikakav test za trudnoću, opšte je ludilo zbog ovog virusa.
Da li je ovaj bol u dojkama simptom PMS-a ili trudnoće?
I da li postoji mogućnost i ako je ovulacija bila 13.03. menstruacija može da zakasni zbog ovog stresa i straha koji osećam?
Oprostite na ovolikom broju pitanja i ponovnom upitu.
Hvala.

Hachiko

28.03.2020. 00:36

Poštovani,
Imala sam zadnju menstruaciju 26.2, a spolni odnos nakon dugo vremena 17.-19.3 i 20.-22.3, 2-3 puta nismo koristili zaštitu ali partner nije ejakulirao u mene. Zanima me kolike su šanse za trudnoću, s tim da mi ciklus nikad nije baš točan u dan zna trajati između 30-34 dana? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

28.03.2020. 11:00

Poštovana mirjana.mirjana, menstruacija kasni zbog stresa. Na način koji ste opisali trudnoća nije moguća.

Ivo Balenović, dr. med.

28.03.2020. 11:00

Poštovana Hachiko, odnosi su bili u vrijeme neplodnih dana. Ne postoji mogućnost trudnoće.