Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim vas pomozite


Autor Poruka

Tea

05.02.2002. 11:25

Poštovana Doktorice molim vas da ovaj mail ne zanemarite mada znam da ne mozete odgovoriti svima.Mozete reci da sm nezrela ali sada mi je samo potreban vas odgovor.Naime rijec je o tome da sam prije dva dana imala prvi spolni odnos sa deckom.Koristili smo prezervativ(on je imao kondom) ali problem je sto smo u jednom trenutku shvatili da je prezervati spao. On zna 1000000% da ga je imao kad smo prvi put probali.Naime mene je zaboljelo i on je prestao.Tako smo jedno pet minuta lezali jedno na drugom i ja sam se protezala da nadjem maramicu i zakacila sam ga nogom.Ubjedjeni smo da je tada prezervativ spao a decko uz sve to zna da nije ejakulirao dok je ulazi u mene.Medjutim druga stvar je da on uopce nije ni usao do kraja u mene jer ja nisam mogla izdrzati.Krvi je bilo neznatno ali tek drugi put kada smo oprobali (naravno s novim prezervativom) mene je mnogo jace zabolilo i tek tada sam uistinu prokrvarila.Ni tada nije do kraja usao u mene.Uz sve to meni je mjesecnica zavrsila dan prije i racunam da su mi bili neplodni dani ali TAKO ME JE STRAH.Inace poslije mjesecnice imam bijeli iscjedak sve do sredine mjeseca.I danas sam ga primijetila.Molim Vas da mi sto prije odgovorite.Unaprijed zahvalna i zabrinuta(nadam se ovaj put bez razloga)

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.02.2002. 19:43

Poštovana,
Ukoliko ste imali odnos neposredno po prekidu menstruacijskog krvarenja doista postoji minimalna šansa za zanošenje. S obzirom da prema Vašem navodu proživljavate veoma neugodne trenutke i osjećaj nesigurnosti preporučila bih da se pobrinete za sigurniji oblik kontracepcije kako ne biste imali psihogenu kočnicu u prvim spolnim iskustvima.