Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz


Autor Poruka

Sandra

30.08.2002. 19:46

Postovana dr.,molila bih Vas da mi objasnite nalaz-vadila sam krv-odredjivanje krvne grupe,Rh faktora...no zanima me sto znaci-indirektni antiglobulinski test negativan,te-u serumu nisu nadjena antieritrocitna protutijela,te-EIA antitreponemski test negativan,i jos-nalaz trazenog HBV markera uredan.Unaprijed hvala

prof. dr. Josip Djelmiš

02.09.2002. 21:59

Poštovana gospođo Sandra,
Određivanje krvne grupe i Rh-faktora kao i nalaz određenih antitijela je izuzetno važno za trudnoću. Na primjer, ako ste Rh-negativni i ukoliko se nađu antitijela protiv Rh-pozitivnih eritrocita (dijete koje nosite je Rh-pozitivno), tada bi Vaše dijete bilo u opasnosti. Međutim, u Vas nisu dijagnosticirana antieritrocitna antitijela. Ukoliko ste Rh-negativni tada ćete ponoviti testove imunizacije u 32. tjednu trudnoće. Također su Vam učinjeni testovi na sifilis (antitreponemski test) koji su također negativni, kao i markeri na virus hepatitisa B.

Srdačan pozdrav, prof. dr. Josip Djelmiš