Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neplodnost


Autor Poruka

Tea

13.01.2002. 19:12

Poštovana dr.Kupešić!

Imam 29 godina, prvu menstruaciju dobila sam sa 12 godina, od tada one su neredovite, tada i kasnije nisam to smatrala osobitim problemom Medutim ulaskom u brak, moji problemi su postali veliki jer u pet godina nisam uspjela ostati u drugom stanju , tada su mi Dg. Policistićni jajnici, te su mi tada postali jasni ostali problemi kroz koje sam prolazila kroz sve ove godine a vezale su se uz tu bolest,radena mi je hormonska obrada 3. dana ciklusa i nalazi su:LH 7,8,FSH5,2 Estardiol0,17 Testosteron 1,7 Prolaktin 5,9 DHEAS 4,0 Androstendion 4,1 TSH 2,7 T4108,6 T3 2,0 te sam nakon toga narucena na odluku o stimulaciji i IVF, molim Vas da mi odgovorite kakve su moje šanse da zatrudnim

Hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

15.01.2002. 16:26

Poštovana,
Temeljem hormonske analize mislim da imate dobre šanse da poticanje ovulacije rezultira optimalnim odgovorm jajnika i višestrukim ovulacijama koje će dati dostatan broj oocita (jajašaca) za daljnji laboratorijski postupak izvantjelesne oplodnje. Nadam se da su se liječnici odlučili za stimulaciju gonadotropina u kombinaciji s gonadotropinskim analozima ili antagonistima koja će Vam dati najbolje šanse za željeni uspjeh. Prema tome, postoje dobre šanse za postupak IVF, uz uvjet da su zadovoljavajući muški faktor i prijemljivost maternice.