Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neravnine u vidu sitnih bubuljica


Autor Poruka

MilicaT.

18.09.2012. 10:10

Postovani doktore,
U poslednjih par meseci osecala sam nakon odnosa peckanje na ulazu u vaginu sa desne strane. Posto se to nastavljalo i nastavljalo pipnula sam taj deo i primetila neravnine poput sitnih bubuljicica, dok se cini da je leva strana normalna. Taj deo me pecka i bocka i osecam ponekad blago kuvanje. Dobila sam menstruaciju pa se to peckanje i bockanje pojacalo. Sa partnerom sam vec godinu dana i on nema nikakvih manifestacija ni simptoma. Zanima me da li su ovo simptomi kondiloma? Jako sam zabrinuta.
Hvala unapred!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.09.2012. 11:55

Nažalost ne znam bez pregleda da li se radu o kondilomima. Mislim da ipak ne jer nemate nigdje drugdje promjena a i kondilomi su specifična izgleda.
Prije da se radi o vulvitisu a te neravnine su folikuli dlaka koji su upaljeni i iziritirani.
Probajte mazati canesten kremom izvana par puta dnevno.

MilicaT.

18.09.2012. 12:10

Hvala Vam puno na brzom odgovoru,
Ja sam pre dva meseca bila na pregledu i tada je bilo sve u redu. I zaboravila sam da pomenem da se te tackice nalaze odmah na ulazu kada se malo prst skrene u desno i u pitanju je nekoliko okruglicastih neravnina pravilno poredjanih u jednoj ravni.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.09.2012. 21:25

Mislim da se nasreću ne radi o kondilomima.

MilicaT.

19.09.2012. 12:20

Hvala doktore! Malo sam se smirila zahvaljujuci Vama.
Zanima me samo, posto ne znam, kakve sve promene sve izazivaju kondilomi i da li je moguce da ovaj problem kod mene nastaje zbog osetljivosti na spermicide?

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.09.2012. 21:45

Poštovana, moguće je da su spermicidna sredstva uzrok iritacije.
Što se tiče kondiloma molim vas da pogledate naš forum o hpv-u, da se ne ponavljam.

MilicaT.

20.09.2012. 12:35

Izvinite, naravno da sam procitala sve o tome, mozda i previse, pa sam mislila da cu izvuci jos neku informaciju. Usput, upravo me je prosla menstruacija i imala sam odnose sa momkom i ta vec pomenuta desna unutarnja strana mi se iritira pri penetraciji, boli i vibrira, pre menstruacije se to nije desavalo da boli...sad tesko mi je sad da se suzdrzavam od odnosa jer on uskoro putuje na duze, a plasim se zasto me boli sad... trudim se da razmisljam pozitivno ali moracu Vas jos jednom upitati za savet.
Unapred zahvalna
Milica

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.09.2012. 21:40

Poštovana pa odgovorio sam vam. Boli jer je vanjsko spolovilo upaljeno otečeno i bolno.
Javite se na pregled svom ginekologu. Pozdrav.

MilicaT.

24.09.2012. 15:55

Postovani doktore
Bila sam ginekologu i on mi je dao povidon jod vaginalete da stavljam sedam dana i da ne vidi nikakve promene uprkos smetnjama koje sam osecala. Medjutim, sada, tri dana nakon odlaska ginekologu mene i dalje dole s vremena na vreme pece, i to uglavnom u vecernjim satima i tada kad me to mesto pece ja osecam kao neko kljucanje ili zeckanje u predelu klitorisa koje prestane kada legnem i ugrejem se. Nemam vremena ponovo ici lekaru ovih dana pa me zanima Vase strucno misljenje i pogled na ovaj novonastali problem i sa cim moze biti povezan? Imala sam eserihiju dva meseca ali pre od prilike nedelju dana sam radila analize i bilo je sve u redu.
Unapred hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.09.2012. 23:45

Probajte mazati sa Canesten kremom izvana.

MilicaT.

05.10.2012. 12:05

Postovani doktore
Oprostite sto pisem ponovo, koristila sam kanesten kremu, ali moj problem i dalje ne prolazi. Uradila sam vaginalni i cervikalni bris kao i testove na hlamidiju i plazme i oni su negativni. Tek sledece nedelje imam zakazanu kolposkopiju i papa test. Problem je sledeci, peckanje se nastavilo, do duse, manjeg je intenziteta i imam beli gusti sekret, uglavnom ujutru i uvece. Sekret nema nikakav odredjeni miris, ali mi smeta, i smeta mi to peckanje, koje se uglavnom uvece javlja, imam osecaj da me pecka sluzokoza. Ocekivala sam da ce biti kandide na testu, ali, sve je to bilo negativno. Ne znam kako da sebi pomognem, a umorila sam se od zakazivanja koja se cekaju po nedelju-dve dana. Sta bi ovo moglo biti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.10.2012. 19:05

Jeste li koristili Canesten vaginalete? Savjetujem iste kroz 3 večeri i probiotike.

MilicaT.

06.10.2012. 03:20

Nisam pokusavala. Uzecu vec sutra. Hvala na savetu! Samo da Vas jos pitam, postoji li razlika u delovanju izmedju canesten vaginalnih tablete i vaginalne kreme koja se ubrizgava?

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.10.2012. 19:40

Probajte s vaginaletama bolji je učinak.

MilicaT.

12.10.2012. 09:15

Postovani doktore
Zavrsila sam sa terapijom Canesten vaginaletama, medjutim mene i dalje taj ulaz u vaginu desno pece, bode, zari, ne konstantno, ali s vremena na vreme u toku dana. Ponestalo mi je zivaca jer ne prolazi, i tu na ulazu stoje i dalje te dve kuglice koje me zbunjuju, i iskreno se nadam da je to normalna anatomija ili ne? Nadam se da pak jeste... brine me sto uopste ne prolazi. A sve je to pocelo pre mesec dana nakon odnosa. A takodje mi je i cudno sto pre tri nedelje na pregledu me je doktor ubedjivao da tu nema nista.
Izvinite na upornim pitanjima
Milica

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.10.2012. 13:25

Poštovana, ako ste bili na pregledu i ako vam je ginekolog rekao da nema ništa, onda ne brinite zbog toga.

MilicaT.

12.10.2012. 19:30

Trudim se obzirom da je trajao oko svega jedan minut, ali mene i dalje zanima zasto bi moglo to da me pece tako dug vremenski period.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.10.2012. 00:55

Poštovana, odgovorio sam vam.Pozdrav.

Milensi001

11.12.2022. 00:10

Dobar dan, pre vise od mesec dana sam imala 3. grupi sekreta, leceno je. Sada mi se pojavile sitne bubljice na unutrasnjoj strani malih stidnih usana sa desne strane, bez svraba i peckanja, da li je moguce da se navratila infekcija ili je normalna pojava?