Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neredovite menstruacije


Autor Poruka

Ivana

25.06.2002. 00:56

Poštovana!
Ja sam vam pisala 14.05.,takoder pod nazivom "neredovite menstruacije",sada bi me još samo zanimalo da mi kazete da li s obzirom na moj hormonalni poremečaj mogu ostati u drugom stanju,to mi još nije u planu ali me zanima da li cu imati problema jednog dana kad budem željela djete!
Unaprijed zahvaljujem!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.06.2002. 22:56

Poštovana,
U odgovoru na Vaše pitanje od 14.5. priložila sam i mišljenje vezano uz Vaš reprodukcijski potencijal:
... morate biti spremni primjenjivati hormonsku terapiju koja će regulirati cikluse, ali imati i dugotrajni povoljni učinak na Vaš hormonski status, pa čak i na očuvanje reprodukcijskog potencijala. U trenutku kada ćete planirati trudnoću prekinuti će se hormonska terapija, učiniti endokrinološko i ultrazvučno praćenje ciklusa i u slučaju tvrdokorne anovulacije savjetovati optimalni oblik stimulacije ovulacije koji će biti dostatan za ostvarivanje željene trudnoće.
Prema tome, s obzirom na anovulacijske cikluse može se očekivati da ćete i nakon prekida primjene hormonske terapije koja se ordinira u svrhu regulacije ciklusa imati izostanak ovulacije, te će se na temelju aktualnog hormonskog statusa ordinirati za Vas optimalni oblik medikamentoznog poticanja ovulacije (indukcija ovulacije lijekovima) uz prethodnu procjenu prohodnosti jajovoda i analizu muškog faktora (ne)plodnosti.