Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neredoviti ciklusi


Autor Poruka

onebirdy

26.04.2019. 10:50

Pozdrav, imam neredovite cikluse koji variraju od 26 pa do 48 dana. Prosli mjesec sam imala vodenu cistu na jajniku koja je sada nestala i ginekologica je rekla da bi se sada ciklus trebao vratiti u ravnotezu. Danas mi je 36 dan ciklusa i jos nisam dobila menstruaciju. Ona je od rijesenja za neredovite cikluse preporucila samo kontracepcijske pilule koje ja ne zelim piti. Postoji li neki drugi nacin da se cikluse dovede u ravnotezu? Stvarno ne zelim piti pilule a dosta mi je svaki mjesec cekati menstruaciju koja ne dolazi i pitati se kada ce doci. Hvala na savjetu

Ivo Balenović, dr. med.

27.04.2019. 09:10

Poštovana, pokušajte menstruacije regulirati uzimanjem duphastona 2x1 od 16. do 25. ciklusa dana kroz tri mjeseca. Preporučam da uradite hormonsku analizu prema kojoj će se vidjeti da li je potrebna još kakva terapija. Zdrava i uravnotežena prehrana, izbjegavanje stresa i tjelovježba pomažu ravnoteži hormona i regulaciji ciklusa.