Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nespecifirano tkivo pri menstrualnom ciklusu


Autor Poruka

Veci1

28.04.2019. 11:00

Poštovani,

Nakon 2 mjeseca izbijanja menstruacije, dobila sam ju jučer. U početku je krv bila tamno tamno smeđe boje, no ubrzo je postala normalna. Danas nakon što sam imala užasno težak dan, pri mijenjaju tampona primjetila sam poveći komad tkiva (nikako nije krv, tvrdo je). Buduci da ne mogu postaviti sliku, slično je kao nešto što sam pronasla na internetu 'decidual cast', iako je moje zdrave crvene boje i ispričavam se odmah unaprijed, podsjeća na glistu. U ranim 20ima sam, savršeno sam zdrava i ginekološki i općenito. Ponekad mi se preskoci jedna menstruacija, no ostalo je sve u redu. Imam redovne spolne odnose, te od zastite koristim samo prekinuti snošaj. Unaprijed hvala!

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2019. 23:45

Poštovana, menstruacija je odbacivanje sluznice maternice - endometrija. Kada preskoči menstruacija endometij se zadeblja i krvarenje može biti obilnije i u ugrušcima. To se vjerojatno desilo kod Vas.