Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodno


Autor Poruka

jana

29.04.2002. 11:58

Pri drugom porodu lijecnici nisu smatrali epiziotomiju potrebnom, doslo je do "pucanja" koje mi je , po mom misljenju,lijecnik nestrucno sasio.
Nakon babinja svaki moj korak pratio je prilicno neugodan zvuk poput sljapkanja.
Ginekolog mi je savjetovao gimnastiku, ali kako to nije pomoglo, nakon vise od godine javljam se sa pitanjem vama. Pretpostavljam da bi se to moglo rijesiti plasticnim zahvatom, iskljucivo u bolnici.
Zanima me mogu li dobiti uputnicu od nadleznog ginekologa ili da se odmah javim u bolnicku ambulantu.
Unaprijed hvala na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

29.04.2002. 19:53

Poštovana,
Plastični zahvat nakon spontane rupture međice mora se učiniti u specijaliziranoj ustanovi od strane ginekologa koji ima iskustva za ovakav tip zahvata.
Preporučila bih da se (s uputnicom od strane ginekologa u primarnoj zdravstvenoj zašititi) javite na jednu od Klinika u Zagrebu (odjel ginekološke kirurgije) gdje ćete nakon detaljnog pregleda dobiti daljnje upute o tipu zahvata i pretragama koje mu moraju prethoditi. Tek nakon toga možete prikupiti potrebne uputnice za hospitalizaciju.