Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


O čemu bi mogla biti riječ?


Autor Poruka

amorevirginali

17.09.2020. 13:15

Poštovani, obično mi ciklusi traju 27-30 dana i imam izražene simptome PMSa, npr. gotovo uvijek bolnr grudi po završetku ovulacije do početka menstruacije. Imala sam menstruaciju 8.8.-12.8., nezaštićen odnos prilikom kojeg nije došlo do ejakulacije sam imala 15. ili 16.8.
Sljedeća menstruacija koju sam dobila je bila od 4.9.-6.9, trajala je kraće nego inače, uložak bi se ispunio krvlju polovično i bila je oskudna u odnosu na inače, iako je prvih sat dva bila jako bolna. Simptomi prije te menstruacije su bili manje izraženo bolne grudi, ali ipak bolne.
7.9. sam napravila urinski test koji je pokazao negativno, a potom tri dana nakon još jedan koji je isto bio negativan.
Trenutno bih po kalendaru trebala biti u plodnim danima, na dodir me boli predio desnog jajnika, a obzirom da je internet pun tekstova o ektopičnim trudnoćama, implantancijskim krvarenjima zanima me jesu li dva testa potpuno isključila mogućnost bilo kakve trudnoće, čak i ektopične? Moj ginekolog je trenutno na godišnjem odmoru pa ne znam komu se obratiti, a ne bih za neku možebitnu glupost ili paranoju žurila na hitni ginekološki. Inače, i sjedila sam na hladnom i bila na propuhu pa možda je "prehlada" jajnika. Doista ne znam trebam li brinuti o trudnoći ili bilo što..
S tim da inače imam uredan papa test od prije nekoliko mjeseci.

Ivo Balenović, dr. med.

18.09.2020. 09:55

Poštovana, testovi su isključili bilo koji oblik trudnoće. Budući da ste u plodnim danima, bolovi su najvjerojatnije uzrokovani ovulacijom.

amorevirginali

01.10.2020. 10:50

Pozdrav, javljam se opet.
Jučer sam opet dobila menstruaciju, opet jako jako oskudnu i praćenu bolovima.
Bila sam na pregledu koji dan ranije i ginekolog mi je rekao kako UZV pokazuje da imam policistične jajnike. Dao mi je Belaru koju pijem od jučer. Hoće li to sad sigurno vratiti moj ciklus u normalu i mogu li policistični jajnici biti uzrok oskudnih menstruacija?

Ivo Balenović, dr. med.

02.10.2020. 12:35

Policistični jajnici remete hormonsku ravnotežu i zbog toga su kod žena s policističnim jajnicima menstruacije neredovite, nepravilne, a mogu i izostati. Belara će cikluse vratiti u normalu.

ketty3

20.02.2021. 13:05

Poštovani,
Već neko vrijeme osjećam intenzivan miris vaginalnog područja (čak i preko odjeće) sto me dovodi i u neugodnu situaciju. Imam 26 g, normalne građe, urednih ciklusa. Rađeni su brisevi koji su izolirali urea plasmu (terapija azitromicinom) često primjenjujem vaginalne probiotike iza kojih se situacija poboljša no samo kratkotrajno. Svakodnevno ispirem vaginalno područje blagim gelom za intimnu njegu pH 4,5 i mliječnom kiselinom. Iscjedak mi je često vodenast no s mirisom poput mokraće, ne znam kako da ga drugačije opišem. Neugodno mi je što ponekad i partner primijeti taj miris zbog čega mi je neugodno. Terapiju smo primjenjivali oboje a odnose najčešće imamo uz prezervativ. Je li riječ da takvu situaciju uzrokuje ureplasma? O čemu bi dr moglo raditi i što mi preporucujete? Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

20.02.2021. 17:40

Poštovana, moguće da se radi o infekciji Gardnerellom vaginalis. To je bakterija koja inače normalno živi u rodnici, ali kada se razmnoži u koncentracijama većim od uobičajenih može izazvati smetnje (neugodan miris po ribi, iscjedak...). Terapija je metronidazol u obliku vaginaleta.

lena98

25.02.2021. 13:55

Zdravo, ne znam da li sam nasla dobru temu ali treba mi pomoc. Dan pred ovulaciju sto je bio 7. februar popila sam Escapelle tabletu iz paranoje vise nego iz ozbiljnosti situacije ali dobro. Nedelju dana mozda par dana pre, nakon tablete krenulo mi je kao braon sekret i pretvorio se u skroz tecnu krv kao menstruacija. Ne znam koliko je trajalo ali sigurno nekih 3-4 dana inace mi toliko traju i menstruacije. Trebala sam dobiti pre dva dana medjutim nista, sad me buni da li je to krvarenje bilo od tablete ili je to bila poranjena menstruacija :/ Hvala unapred!

Ivo Balenović, dr. med.

26.02.2021. 09:30

Poštovana, vjerojatno je to bila preuranjena menstruacija uzrokovana tabletom.

lena98

26.02.2021. 11:05

U redu. Citam da je dosta devojaka imalo to krvarenje oko 5 dana nakon popijene pilule, i onda ne znam da li da to gledam kao negativni uzrok tablete krvarenje ili kao uranjena menstruacija.. Trebala sam dobiti menstruaciju pre 3 dana i nista. Kako mogu znati sta je to bilo i kada da ocekujem menstruaciju, da li ce mi ova kasniti jos par dana zbog tablete ili je ono krvarenje bila menstruacija pa da sledecu ocekujem za 28 dana..?

Ivo Balenović, dr. med.

26.02.2021. 11:45

Jedini način da se utvrdi da li je to bila menstruacija je uzv pregled kojim će se izmjeriti debljina endometrija (sluznice) i tako zaključiti da li se radilo o pravoj menstruaciji. Nakon menstruacije endometrij je tanak, jednolinijski. Iduća menstruacija će nastupiti za otprilike mjesec dana i nastaviti u onom ritmu kakav je bio i prije tablete.

lena98

26.02.2021. 22:10

Aha, znaci vi mislite da je to menstruacija bila? Da li sada cekam normalno menstruaciju od tog datuma pa 28 dana ili? I da li mi onda kalendar tacno pokazuje ovulacije kad sam stavila da je to ustvari bila menstruacija? Ja sam normalnu menstruaciju trebala dobiti pre 3 dana a sad mi pise da mi je ovulacija sutra :/

Ivo Balenović, dr. med.

28.02.2021. 00:10

Pretpostavljam da je to bila menstruacija. Bez pregleda ne mogu znati.