Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


objasnjenje!


Autor Poruka

tea

20.07.2002. 10:57

Decko i ja tek smo poceli sexualne odnose (imam 18 god)...jednu vece smo se zapricali o svemu i tako mi je rekao da dok je bio mali nije mogao prevuci kozicu i zato je morao ici kod doktora i dio odstraniti...sad me zanima sta to tocno znaci,jel da je obrezan ili?I da li pri oralnom sexu treba biti njezniji ili ne znam,objasnite mi koja je razlika?Sta je tocno napravio?
Unaprijed zahvalna!!!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.07.2002. 18:05

Poštovana,
Obrezivanje ili cirkumcizija se obavlja kod fimoze ili parafimoze (nemogućnost prevlačenja kožice - u slučaju Vašeg partnera), preventivnih medicinskih razloga, a u nekih religija i kao vjerski čin.
Smatra se da ovaj zahvat djeluje preventivno u slučaju povišenog rizika od karcinoma penisa, a također se smatra zaštitnim u smislu smanjenog rizika prijenosa spolno prenosivih bolesti. Smatra se da je nakon obrezivanja moguće bolje obavljanje osobne higijene, a što se tiče Vašeg odnosa s partnerom tijekom oralnog seksa, cirkumcizija ne zahtijeva nikakve promjene u Vašem spolnom ponašanju.