Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


odnosi tokom menstruacije


Autor Poruka

elma456

23.02.2016. 18:55

Postovani doktore,

imala sam nezasticen odnos sa deckom koji nije ejakulirao u mene, odnos se desio tokom treceg dana menstuacije, a inace menstuacija traje 3,4 dana, drugi odnos sam imala posle 15 minuta, takođe bez zastite al nije doslo do ejakulacije, pa da vas pitam da li moze doci do trudnoce jer citala sam da spermija moze ostati u njegovom spolnom organu, nemam nikakve simptome, osim sto me grudi malo bole, izvinjavam se na smetnji i unaprijed hvala. Pozrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.02.2016. 19:35

Ako je ciklus na godišnjoj razini pravilan, menstruacija znači neplodne dane, dakle neće doći do trudnoće.

tinaaaaa777

02.02.2023. 20:05

Poštovani,
Dakle probat ću vam sve detaljno opisati kako bi mi što točnije mogli reći o čemu se radi.
Naime, 11.12 (prvi dan menstruacije, inače traju 5 dana) imala sam zasticen odnos sa kondomom 3 puta, prva dva puta sam sigurna da nista nije ušlo u mene jer je dečko iako sam imala menstruaciju i koristili smo kondom izvadio spolni organ prije ejakulacije, ali 3. put, koji je bio s kondomom također, dečko nije osjetio ya će svrsiti pa je u kondomu sprema(jako mala količina)curila niz spolovilo, ali u kondomu, to smo shvatili jako brzo,ali se bojim da li je moglo nešto iscuriti i ući. Ciklusi mi variraju od 30 do 37 dana. Nakon tog odnosa menstruacija je normalno nastavila. Nastavila sam bez brige oko toga jer sam smatrala da nije ništa moglo biti, no 5.1 počinjem da imam neki smeđi iscjedak, koji je trajao čak 5-6 dana. Odmah nakon tog iscjedka ja sam uradila test za trudnocu koji je pokazao negativno. 21.1 dobijem menstruaciju (crvenu, sa ugruscima) ali jako manje količinski nego inače, trajala je 2 dana krvarenje , a 2 dana smeda krv. (inače traje 5 dana sa podosta krvarenja) Od dana 5.1 ja sam na svako malo radila test za trudnocu (kasetu), pravilno po uputama, osim što na nekim nisam koristila prvi jutarnji urin na nekim jesam, sve ukupno sam uradila 7 ili 8 testova i svaki je pokazao negativno. zadnji test je urađen prije 2 dana
i negativan je , znači skoro 2 mjeseca od odnosa je urađen. Ne znam koliko da vjerujem testovima. Od kako mi je prestala ta slaba menstruacija, mene bole grudi podosta, osjećam pospanost (to pripisujem manjku spavanja,ali evo vi recite) i pulsiranje u stomaku. Da napomenem da sam 4 dana nakon tog odnosa iznenadno izgubila oca, pa me zanima da li nešto od ovog krvarenja smedeg i slabijeg mogu prepisati stresu od toga svega, da li je u pitanju neki hormonski disbalans i da li ima mogućnost trudnoće? Hvala vam.